Se dă startul Festivalului Naţional de Teatru Antic pentru Elevi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se dă startul Festivalului Naţional de Teatru Antic pentru Elevi

Cultură 18 August 2009 / 00:00 664 accesări

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Antic pentru Elevi „Teatrul între viaţă şi ludic“ se deschide oficial astăzi, la Teatrul de vară din cadrul Palatului Copiilor Constanţa. Timp de două zile, trupele de teatru din Arad, Constanţa, Cluj, Năvodari şi Sighişoara, însumînd aproximativ 50 de elevi, vor prezenta spectacole din repertoriul antic. Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: monolog şi spectacol. La secţiunea Spectacol participă Şcoala „Tudor Arghezi“ din Năvodari, cu „Nero: ultimul discurs“, în regia Marianei Purcărea. Trupa „Tomitana“ a Palatului Copiilor Constanţa va prezenta, în faţa juriului, spectacolul „Rugătoarele“, de Euripide, în regia Roxanei Mitan. Trupa „Şapte“ de la Palatul Copiilor din Cluj Napoca va intra în concurs cu „Eros şi Psihea“, de Cezara Mureşan, în regia Mădălinei Dumitrache. „Teatrix“, de la Palatul Copiilor din Arad, va evolua cu „Soldatul fanfaron“, de Plaut, în montarea Gabrielei Pavel. Trupa „Sirin“ de la Clubul Copiilor din Sighişoara va prezenta „Povestea zeiţei Athena“, în regia lui Mihai Soneriu.

La secţiunea Monolog concurează, de la Palatul Copiilor din Constanţa, eleva Tamina Sfetcu, cu monologul Ioanei d’Arc din piesa „Ciocîrlia“ , de Jean Anouilh. Tot din Constanţa va participa şi Cristina Diciu, cu monologul „Artistul“, autor fiind tot Cristina Diciu. La această secţiune, Palatul Copiilor din Constanţa este reprezentat şi de Flavia Călin, cu monologul Cleopatrei din piesa „Antoniu şi Cleopatra“, de William Shakespeare şi de către Alexandra Colci, cu monologul Ondinei din piesa omonimă de Jean Giraudou. Palatul Copiilor din Cluj Napoca va fi reprezentat de Cezara Mureşan, cu un monolog de I.L. Caragiale. Juriul concursului, alcătuit din specialişti în arta dramatică, va desemna cele mai bune spectacole, pe cei mai buni interpreţi, cea mai bună scenografie, cele mai bune costume, cea mai bună coregrafie.

Festivalul Naţional de Teatru Antic pentru Elevi „Teatrul între viaţă şi ludic“, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Palatul Copiilor Constanţa, face parte din Calendarul Activităţilor Educative Naţionale – domeniul cultural - artistic.



12