Se deschide primul atelier de ciocolată din Sud-Estul Europei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe 20 august, la Constanţa

Se deschide primul atelier de ciocolată din Sud-Estul Europei

Monden 05 August 2008 / 00:00 907 accesări

La Constanţa va fi lansat, pe data de 20 august, primul atelier de ciocolată deschis pentru public - ChocoArt - proiect al brandului Silvian, unic în Europa de Sud-Est. Locaţia atelierului de ciocolată Chocoart va fi într-un spaţiu special amenajat şi rezervat acestui scop, în noua clădire Silvian situată în zona Casei de Cultură.

Potrivit iniţiatorului său, Silvian Miron, ChocoArt a fost gîndit ca un proiect pentru publicul larg, fapt dovedit şi de titulatura sa: ChocoArt - Atelierul de ciocolată pentru toţi - dorindu-se a fi un obiectiv turistic deschis spre vizitare oricui, la costuri decente.

Chocoart va oferi chiar şi demonstraţii live de artă din ciocolată, realizate de Silvian Miron chiar în faţa publicului, precum şi lecţii pentru cei interesaţi, specialiştii în arta modelării ciocolatei urmînd să explice cum se realizează procedeele de turnare, modelare şi sculptare a ciocolatei. ChocoArt va rămîne la dispoziţia consumatorilor de ciocolată pe tot parcursul anului, după data de 20 august, cînd va avea loc deschiderea pentru publicul larg.

Proiectul ChocoArt - Atelierul de ciocolată pentru Toţi reprezintă prima iniţiativă a unui brand autohton de a introduce în circuitul turistic un astfel de spaţiu neconvenţional. „Ideea unui atelier al ciocolatei este unul din proiectele la care ţin cel mai mult, pentru că va deschide porţile - pînă acum închise - ale cofetăriei, iar oamenii pot vedea cum se face şi ce înseamnă arta turnării şi modelării ciocolatei. Pe lîngă asta, ChocoArt înseamnă şi experienţe inedite, distracţie, amintiri unice, dar şi un proiect cu totul original, atît pentru un brand specializat pe cofetărie/patiserie, cît şi pentru comerţul şi turismul românesc”, a declarat Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian, care doreşte ca, în scurt timp, să includă ChocoArt în circuitul turistic.

Timp de aproape 15 ani, de cînd activează pe piaţa din Constanţa, brandul Silvian este asociat cu arta creării dulciurilor. Fondatorul său, Silvian Miron, este cunoscut atît pentru creaţiile sale inedite şi spectaculoase, cum ar fi paradele cu haine din ciocolată, sculpturile în ciocolată, cît şi pentru numeroasele premii internaţionale cu care a fost distins de-a lungul activităţii sale profesionale. Cea mai recentă iniţiativă Silvian o constituie implicarea în Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa de la Mamaia, prin lansarea Cupei ChocoArt Silvian - cupa secţiunii Dulciuri.

Taguri articol


12