Cea de-a VII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie „Dunărea şi Dobrogea creştină” debutează mâine, la Mănăstirea Dervent. Participanţii la această ediţie sunt pictori români pasionaţi de peisagistică, precum şi invitaţi de la Chişinău, alături de care se vor afla câţiva tineri absolvenţi ai facultăţilor de artă din Chişinău şi Constanţa, care vor cunoaşte farmecul muncii în echipă.
„Este o ediţie dedicată picturii şi are ca temă anunţată „Peisaj la Dervent”. Lumina, ambianţa mănăstirii, vecinătăţile dealurilor şi apelor au semnalat de la sine acest dialog ce se va adăuga, prin intermediul lucrărilor, colecţiei deja constituită a mănăstirii. Tema devine prin intermediul picturilor o mărturie a locurilor aşa cum sunt recepţionate de către ochiul atent al artistului”, a apreciat criticul de artă Alice Dinculescu.
Tabăra se desfăşoară sub egida Arhiepiscopiei Tomisului şi a Mănăstirii Dervent, iar curatori sunt criticul de artă Alice Dinculescu din cadrul Filialei Constanţa I a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi stareţul Mănăstirii Dervent, pr. arhim. Andrei.
Participanţii vor fi întâmpinaţi de o expozitie specială, semnată de un cunoscut şi apreciat desenator al Constanţei, arh. Dan Corneliu, care semnalează cu multă vervă a liniei şi tuşei colorate imaginea aşezămintelor de la Athos.
Tabăra Internaţională de Creaţie „Dunărea şi Dobrogea creştină” a fost precedată de tabăra „juniorilor” - elevi al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” şi invitaţii lor - care şi-a încheiat, ieri, lucrările.