Astăzi, la prânz, s-a vehiculat ipoteza potrivit căreia nouă persoane cazate în Phoenicia Holiday Resort ar fi ajuns la spital, de urgență, cu posibilă toxiinfecție alimentară. Ei au acuzat stări generale de rău, greață, febră, dureri de cap. În scurt timp, la complexul turistic au ajuns reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța pentru a analiza situația. Potrivit directorului DSPJ, ec. Cristina Schipor, cum turiștii care au ajuns la spital nu au rămas internați și nici nu au incriminat vreun aliment consumat în cadrul complexului, n-a fost declanșată o anchetă epidemiologică. ”Au fost prelevate doar probe din apa din piscină, existând suspiciunea că ar fi fost pusă o cantitate mai mare de substanțe dezinfectate decât prevăd normele. N-a fost așa. Testele rapide au arătat că totul era în parametrii normali”, a declarat, pentru ”Telegraf”, directorul DSPJ. Medicii nu exclud astfel varianta ca turiștii care au ajuns la spital cu stări de rău să fi stat prea mult timp la soare. Și Phoenicia Holiday Resort a reacționat în urma incidentului, negând posibilitatea unei toxiinfecții alimentare, dând asigurări că totul este sub control și că ultimele verificări ale specialiștilor Direcției de Sănătate și Direcției Sanitar Veterinare nu au scos la iveală nicio neregulă. În complexul turistic se află peste 2.400 de persoane, din care 85% turiști, iar restul personal angajat.