Se scumpeşte carnea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iar

Se scumpeşte carnea

Eveniment 31 August 2011 / 00:00 595 accesări

Preţurile produselor din carne nu se vor modifica cu mai mult de 2-3% în perioada imediat următoare, însă în general totul depinde de preţul materiilor prime, de situaţia existentă în Europa, dar şi de piaţa neagră autohtonă, a declarat, ieri, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară Romalimenta, Sorin Minea. „În ultima perioadă a existat o creştere a preţului materiilor prime, creştere care se manifestă şi în prezent, şi care nu s-a reflectat încă total în preţul produselor din galantar. Faţă de anul trecut, vânzările înregistrate la nivelul unităţilor de retail au scăzut, deoarece din ce în ce mai mulţi comercianţi aleg să se îndrepte spre piaţa neagră, nefiscalizată. Este greu de făcut o prognoză în ceea ce priveşte o posibilă creştere sau scădere a preţurilor la carne, însă o eventuală majorare a preţurilor ar putea avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă, aşa cum se întâmplă de obicei în România - spre deosebire de celelalte state europene”, a declarat preşedintele Romalimenta. Potrivit lui Sorin Minea, primul pas pentru normalizarea situaţiei de pe piaţa românească îl reprezintă respectarea legislaţiei, atât cea internă, cât şi cea de la niveul UE. „Dacă produsele din carne vor continua să fie comercializate pe tarabă, la temperaturi de peste 30 de grade, şi nimeni nu va verifica compoziţia exactă a crenvurştilor, salamurilor şi a altor mezeluri, vom ajunge o industrie alimentară de mâna a III-a, mai rău ca Bangladeshul. Oricum, consumatorii trebuie să ştie că, la nivelul produselor din carne, nu E-urile sunt elementele periculoase, ci folosirea unor ingrediente necorespunzătoare (zgârciuri, tendoane etc.)”, a mai spus Sorin Minea.

Taguri articol


12