„CÂNTECE DE IARMAROC” Poezia se mută în club, mâine seară, unde va fi... cântată de Maria Gheorghiu, căreia i se alătură două nume sonore ale folk-ului constănţean: Maria Butnaru şi Walter Ghicolescu. Celor trei folkişti le-a revenit misiunea de a pune pe note versurile poetului constănţean Eduard Zalle şi a le transforma în... „Cântece de iarmaroc”. Ele sunt reunite pe albumul audio cu acest nume, care va fi lansat, mâine, de la ora 20.00, la Clubul Phoenix.
„FRĂMÂNTĂRILE ÎNŢELEPTULUI VRĂJITOR” Însă, pentru că poezia este „vedeta” serii, evenimentul se va deschide cu un recital extraordinar, susţinut de actorul Eusebiu Ştefănescu. Acesta, în inconfundabilul său stil, va da glas versurilor care se regăsesc în cel mai nou volum de poezie semnat de Eduard Zalle, „Frământările înţeleptului vrăjitor”. De altfel, cartea, care reuneşte în paginile sale sonete scrise în stil englezesc, va fi lansată împreună cu albumul.
Albumul „Cântece de iarmaroc” reprezintă un „melanj” de poezie - poeme mai vechi şi mai noi recitate de Eduard Zalle şi Maria Gheorghiu şi cântece folk, pe versurile lui Zalle, în interpretarea celor trei folkişti consacraţi: Maria Gheorghiu, Mariana Butnaru şi Walter Ghicolescu. Singurul absent de la întâlnirea cu muzica şi poezia va fi folkistul Daniel Iancu.
ÎNTRE MUZICĂ ŞI POEZIE Pasionat de ritm şi rimă deopotrivă, de cântec şi de muzicalitatea cuvintelor aşternute pe hârtie, care se „întrupează” în versuri, Eduard Zalle este cunoscut în mediul creatorilor de frumos, nu doar în Constanţa. Volumele precedente de poezii pe care şi-a lăsat semnătura au fost lansate pe note.. muzicale, ca şi de această dată, în Bucureşti.
Versurile anterioare „Frământărilor înţeleptului vrăjitor” sunt reunite în volumele „Poezii din vremurile vechi (1977-1990)” - 2009, „Cântec lui Merlin” - 2010, „Doamnă brună” - 2010 şi „Sonetele iubirii” - 2011, dar şi în antologia „Noduri şi semne” a cenaclului literar cu acelaşi nume.