Pentru studenţii Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius”, Specializarea Canto, seara de miercuri a fost una a emoţiilor şi bucuriei de a se afla în faţa publicului meloman. Viitorii solişti lirici, pregătiţi de asist. univ. drd. Irina Ionescu, prof. univ. dr. Florenţa Marinescu, asist. univ. dr. Radu Făgărăşan şi lect. univ. drd. Ioan Ardelean, au încercat să-şi etaleze cunoştinţele dobândite de-a lungul anilor de studiu, în cadrul unui eveniment muzical organizat la Muzeul de Artă. Deşi nu s-au prezentat cu toţii la înălţimea aşteptărilor, publicul i-a răsplătit cu aplauze calde, de încurajare. „Publicul este cel care judecă, obiectiv, prin prisma sufletului, mai mult decât prin prisma notelor şi a partiturilor. Este foarte important pentru noi, pentru Catedra Canto, să ieşim în faţa publicului, pentru că într-un fel te prezinţi la clasă, dar să ieşi în faţa publicului este altceva”, a spus, la finalul serii camerale, lect. univ. drd. Ioan Ardelean, care a fost prezent în rândul melomanilor.
Protagoniştii serii - Bogdan Chirică, Diana Dagla, Florian Popa, Beata Pap-Felegyhazi, Florian Suditu, Melia Iusuf, Bogdan Alexiuc, Adrian Popa, Ana Cocoş, Veronica Coman şi Cristina Gerea - au fost acompaniaţi la pian de lect. univ. dr. Nejla Ionescu, lect. univ. dr. Gabriela Oprea, prep. univ. dr. Andreea Bratu şi Natalia Gribinic. Din programul serii au făcut parte atât arii celebre din repertoriul lui Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, George Frideric Handel şi Antonin Dvorak, dar şi din creaţia compozitorilor autohtoni: Sabin Drăgoi, Ion Borgovan, Aurel Eliade şi Carmen Petra Basacopol.
Evenimentul a fost organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii, în parteneriat cu Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius”, Catedra Canto.