Seară lirică cu Roxana Bageac şi Daniel Sărăcescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Seară lirică cu Roxana Bageac şi Daniel Sărăcescu

Cultură 25 August 2010 / 00:00 831 accesări

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România îi aşteaptă pe melomanii care doresc să petreacă clipe de desfătare spirituală în compania sunetului şi a culorii, astăzi, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă, la o seară lirică de excepţie. Din programul serii care îi are ca protagonişti pe soprana Roxana Bageac şi pianistul Daniel Sărăcescu fac parte arii şi lieduri din creaţia unor compozitori precum: Giaccomo Puccini, Vincenzo Bellini, Antonin Dvorak, Piotr Ilici Ceaikovski şi Serghei Rahmaninov. Astfel, melomanii se vor delecta cu arii celebre printre care se află şi cea a protagonistei „Boemei”, de Puccini, „Si, mi chiamano Mimi” sau aria Julietei, „Eccomi in lieta vesta”, din opera „I Capuletti e i Montecchi”, de Bellini, dar şi cu lied-uri semnate de Dvorak şi Ceaikovski.

Absolventă a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, din Galaţi, Roxana Bageac a urmat cursurile Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius” Constanţa, fiind licenţiată a Facultăţii de Arte „George Enescu” din Iaşi. Pe parcursul studiilor, unde a fost îndrumată de prof. Aida Abagief şi Marina Mirea, soprana a făcut parte din corul Operei din Constanţa. Palmaresul său, în calitate de solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cuprinde roluri în opere precum: Nunta lui Figaro“ de Mozart (Susanna), „Rigoletto“ de Verdi (Gilda) şi „Răpirea din serai”, de Mozart (Konstanze), pregătind alte roluri de o mare valoare artistică precum: Violeta Valery din opera „Traviata”, de Verdi, Lucia din „Lucia di Lammermoor”, de Donizetti şi Julieta din „Capuletti şi Montecchi”, de Bellini.

Pianistul Daniel Sărăcescu este licenţiat al Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la clasa prof. Gabriel Amiras şi Constantin Ionescu-Vovu. Conf. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius”, pianistul este membru fondator al „Asociaţiei pentru Promovarea Culturii Muzicale” din Constanţa, activitatea sa ştiinţifică de cercetare fiind concretizată printr-o serie de studii de specialitate.



12