Întâlnirea de lucru a cenaclului literar „Mihail Sadoveanu” din cadrul Cercului Militar Constanţa s-a desfăşurat, joi seară, sub semnul poeziei şi al geniului protector al lui Adrian Păunescu, în memoria căruia omul de cultură Constantin Lămureanu a pregătit un emoţionant moment poetic, sub genericul „Lumină, luptă, libertate. La Adio, Tu!”.
Evenimentul, moderat de Aurel Lăzăroiu, a continuat cu emoţii intense pentru o tânără profesoară din localitatea Corbu, Daniela Varvara, care şi-a făcut debutul literar supunând criticii constructive a „seniorilor” de la „Mihail Sadoveanu” câteva dintre poeziile sale, ipostaze sensibile ale eului, proiecţii ideatice ale spaţiului de provenienţă. De emoţii a avut parte şi autoarea volumului „Mă iartă că te-am iubit”, Rita Drumeş, care, deşi nu se afla la debut - volumul său de proză „Staccato. Frânturi de viaţă” a văzut lumina tiparului în urmă cu doi ani - a trebuit să facă faţă provocării de a apărea în faţa noilor săi colegi de la Cenaclul „Mihail Sadoveanu”. Prezentarea sensibilei cărţi de poezie, izvorâtă din preaplinul trăirilor autoarei - iubire, fericire, speranţă, tristeţe, dezamăgire - a fost făcută de profesoara de limba română şi traducătoarea Gunner Akmola, cea care semnează şi prefaţa cărţii, cuvântul redactorului de la „Moldova literară”, Simina Silvia Şcladan - cea care a scris postafaţa - fiind rostit de Maria Antonescu. Iar dacă Danielei Varvara i s-a lansat invitaţia de a scoate un volum la editura „Nelinişti metafizice”, condusă de Constantin Lămureanu, Alexandru Birou i-a adresat Ritei Drumeş invitaţia de se alătura Ligii Scriitorilor din România (LSR), Filiala Constanţa, la conducerea căreia se află.
Cu toate că întâlnirea de joi a debutat sub semnul poeziei, ea s-a încheiat cu muzică şi cânt, interpreta de muzică populară din Prahova, Ofelia-Florica Haranguş, prietenă „la distanţă” a Ritei Drumeş, oferind publicului câteva cântece populare emoţionante.