Secretarul general al PSD Marian Neacșu, numit consilier onorific al premierului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Secretarul general al PSD Marian Neacșu, numit consilier onorific al premierului

Politică 17 Ianuarie 2017 / 10:29 879 accesări

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe secretarul general al PSD Marian Neacșu, consilier onorific al său, potrivit Monitorului Oficial, social-democratul neputând să candideze la alegerile parlamentare, întrucât a fost condamnat pentru că și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

Marian Neacșu a fost deputat de Ialomița. El nu a mai candidat în 2016, deoarece a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de conflict de interese, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

Potrivit Monitorului Oficial, premierul a semnat mai multe decizii, printre care numirea interpretului de muzică populară Alexandru Pugna ca secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale, a Oanei Schmidt-Hăineală ca secretar de stat la Ministerul Justiției și a lui Cătălin Ştefan Rotea - şeful de cabinet al lui Darius Vâlcov, fost prefect de Olt, în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrațiai Publice și Fondurilor Europene.

De asemenea, Sorin Grindeanu l-a readus în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii pe Adrian Dobre, demis din această funcție anul trecut, când fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, l-a a povestit că fostul secretar de stat PSD Adrian Dobre a lucrat la o strategie pentru tinerii şomeri şi ceruse 46 de milioane de euro pentru un proiect. Peste un sfert din bani urmau a fi alocaţi pentru benzină, şepci, ceasuri şi stickuri de memorie la preţ supraevaluat. "Ştiţi cum rezolva dl Dobre problema cu şomajul tinerilor? Din cele 46 milioane de euro, dădea 12 milioane pentru benzină. Alte câteva milioane pentru închiriat maşini. Dădea 1,6 milioane de euro pe memory stick-uri, la preţ supraevaluat. Dădea (tinerilor, cred) 400.000 de şepci şi 977.000 de ceasuri. Citiţi bine: aproape un milion de ceasuri. Omul era pus pe vânturat bani", a mai explicat Ghinea.



12