Una dintre specialităţile aduse din Maramureş, tocmai de la Săpânţa, la cea de-a patra ediţie a „Târgului de Crăciun” de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, este brânza de burduf. Constănţenii o apreciază în mod deosebit pentru că are un gust cu adevărat autentic. Reţeta provine din moşi-strămoşi şi este păstrată cu sfinţenie, din generaţie în generaţie, tocmai pentru ca oamenii să ştie care este brânza adevărată. Producătorul Anca Mih se mândreşte cu acest preparat. „Reţeta brânzei de burduf nu pot să o dezvălui, pentru că ar cunoaşte şi alţii secretele noastre”, a spus femeia. Constănţenii chiar au început să o sune şi să o întrebe când mai vine la malul mării cu produsele tradiţionale din Maramureş. Ea a dezvăluit că de patru ani vine la Constanţa pentru că oamenii apreciază produsele din nordul ţării. Totodată, vine şi cu alte produse tradiţionale, precum cârnaţi, tobă, muşchi afumat sau ţigănesc, şunca şi pălinca. La produsele din carne, preţurile sunt cuprinse între 25 şi 40 de lei, iar pentru o sticlă de pălincă clienţii trebuie să scoată din buzunar 15 lei. Constănţenii sunt aşteptaţi la „Târgul de Crăciun” de la Pavilionul Expoziţional Constanţa până în 22 decembrie, între orele 10.00 şi 19.00, să-şi achiziţioneze produse tradiţionale direct de la producătorii din zone deja recunoscute pentru astfel de preparate: Ardeal, Bucovina şi Maramureş. În acest an, autorităţile s-au gândit să dea o nouă faţă manifestării şi au amenajat un târg în stil vienez: căsuţe ornate cu luminiţe colorate, unde producători din toate colţurile ţării au venit să-şi facă cunoscute preparatele tradiţionale, şi un brad ornat cu beculeţe în mijlocul târgului. În fiecare zi vor veni grupuri de colindători formate din copii de la mai multe şcoli din judeţ, precum cele din Hârşova, Ciobanu, Mihail Kogălniceanu, dar şi de la Constanţa.