Securitatea alimentară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Securitatea alimentară

Sănătate 23 Septembrie 2011 / 00:00 435 accesări

Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat ieri, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie - World Disasters Report 2011, aduce în atenţie cea mai importantă provocare umanitară globală în prezent - securitatea alimentară. Ea a mai spus că cifrele cuprinse de raport arată o realitate cutremurătoare a lumii: aproape două miliarde de oameni consumă alimente în care nu există vitamine şi minerale esenţiale. „Aproximativ o treime din decesele premature sunt atribuite subnutriţiei, marea majoritate ca urmare a foamei cronice, nu a crizelor alimentare bruşte”, a evidenţiat Mihaela Geoană. Ea a adăugat că, potrivit aceluiaşi raport, s-a estimat că 178 milioane de copii sub vârsta de 5 ani suferă de probleme de creştere, ca urmarea a subnutriţiei, iar aproximativ 55 milioane suferă de subnutriţie acută. În România, ca răspuns la criza economică, Crucea Roşie din România a demarat în septembrie 2009 proiectul „Banca de alimente”. Scopul acestui proiect este sprijinirea cu alimente de bază a familiilor şi persoanelor singure care nu-şi pot procura prin forţe proprii necesarul zilnic de hrană, a subliniat preşedintele Crucii Roşii, Mihaela Geoană.

Taguri articol


12