Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a organizat joi, în colaborare cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate, Federaţia Serviciilor de Securitate și Universitatea „Ovidius“ Constanța - Facultatea de Drept și Științe Administrative, un seminar regional pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale. În cadrul evenimentului au fost susţinute lucrări şi prezentări cu forme eficiente de prevenire a acestui gen de fapte. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Viorel Gabriel Teliceanu, a spus că la nivelul instituției pe care o conduce există nu mai puțin de 31.000 de dosare penale ce vizează infracțiuni de furt. "Asta înseamnă mai mult de jumătate din totalul dosarelor pe care le avem în lucru. Eu consider că, în primul rând, cu toții trebuie să ne educăm în spiritul autoprotecției. Este foarte important să ne luăm măsuri de precauție în permanență pentru a evita să devenim victime ale unor infracțiuni", a declarat Viorel Gabriel Teliceanu.
"Acest seminar este circumscris activităților generale puse la punct la nivelul Poliției Române. Este o campanie care își propune să puncteze și să abordeze bunele practici care trebuie promovate pentru atingerea scopurilor noastre: siguranța cetățenilor și protejarea patrimoniului. Ne dorim ca pe viitor astfel de inițiative să se dezvolte pentru schimbul de date și informații și de bune practici", a declarat inspectorul-șef interimar al IPJ Constanța, cms. șef Mircea Vizitiu.
"În această vară am avut două tipuri de parteneriate. Unul funcțional, operativ, între Poliția Locală, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Gruparea Mobilă Tomis. Vorbim despre un task force care a dat rezultate: mai puține infracțiuni, siguranță crescută a cetățeanului și o normalitate care începe să se simtă la nivelul locuitorului, turistului și la nivelul celor ce lucrează împreună", a spus Decebal Făgădău, primarul Constanței, prezent la eveniment.