Servicii şi ajutoare pentru cernăvodeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bilanţ

Servicii şi ajutoare pentru cernăvodeni

Administrație 12 Ianuarie 2012 / 00:00 530 accesări

GRATUITĂŢI Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cernavodă a acordat, în 2011, multiple ajutoare menite să vină în sprijinul unor locuitori din oraş care au probleme financiare. Potrivit primarului Mariana Mircea, unele dintre ajutoare au fost acordate din sume provenite de la bugetul naţional, în schimb, altele au provenit din sume alocate de la bugetul local. Mariana Mircea a spus că printre ajutoare s-au numărat şi cele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică şi lemne, de care au beneficiat peste 1.200 de cetăţeni. Alt tip de ajutor pentru care Primăria întocmeşte, lunar, documentaţia necesară este ajutorul social de care beneficiază 156 de persoane şi familii din Cernavodă. Un alt ajutor acordat de Primărie constă în oferirea unei mese gratuite la cantina de ajutor social. „În fiecare zi, 63 de persoane din oraş beneficiază, gratuit, de mic dejun şi cină. Hrana este acordată persoanelor singure, care nu realizează venituri, celor care suferă de boli cronice, de invaliditate şi copiilor în vârstă de până la 18 ani ai căror părinţi beneficiază de ajutor social”, a spus Mariana Mircea.

AJUTOARE DE URGENŢĂ Primarul a afirmat că, în decursul anului trecut, administraţia locală a mai acordat, de la bugetul local, şi ajutoare financiare de urgenţă de care au beneficiat persoanele fără venituri, cele care primesc ajutor social şi familiile care au un venit lunar mai mic decât venitul minim brut pe ţară. Astfel, Primăria a acordat 194 ajutoare de urgenţă, a câte 200 de lei, pentru achiziţionarea de medicamente, repararea unor dotări din gospodării sau plata facturilor la utilităţi. De asemenea, tot anul trecut, s-au mai acordat 10 ajutoare de urgenţă, a câte 500 de lei fiecare, persoanelor care au suferit intervenţii chirurgicale. Mariana Mircea a adăugat că, tot de la bugetul local, s-au mai acordat ajutoare de urgenţă şi persoanelor cu venituri mici care au avut nevoie pentru înmormântarea unui membru al familiei, acestea primind câte 200 de lei, precum şi asigurarea gratuită a unor servicii funerare. În plus, persoanele cu venituri mici au beneficiat şi de produse alimentare conform Planului anual european de furnizare de ajutoare alimentare, care s-au distribuit începând cu luna octombrie, cetăţenii primind făină, mălai, paste făinoase, biscuiţi, orez şi lapte praf.

ACŢIUNI MEDICALE Unul din obiectivele pe 2011 ale Serviciului de asistenţă socială a fost colaborarea cu diverse asociaţii şi organizaţii non profit din ţară, pentru asigurarea de servicii medicale gratuite. Astfel, Fundaţia Renaşterea s-a aflat, timp de o săptămână, la Cernavodă, cu proiectul „Diagnostic mobil Sân şi Col uterin”, perioadă în care specialiştii fundaţiei au efectuat, gratuit, 140 de mamografii şi 340 de teste Papanicolau. S-a mai colaborat cu Fundaţia Baylor Marea Neagră, care a efectuat, tot gratuit, 66 de analize privind testarea rapidă pentru infecţii cu HIV, hepatita B şi hepatita C. Tot anul trecut, Primăria, prin Serviciul de asistenţă socială şi cu sprijinul medicilor de familie, a derulat o campanie de vaccinare antirujeolică a copiilor fără medic de familie.



12