Sexul îşi pierde din mister!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sexul îşi pierde din mister!

Monden 31 August 2011 / 00:00 706 accesări

Sexul este una dintre cele mai mari preocupări ale oamenilor! Până nu de mult, reacţiile care au loc în creierul nostru, în timpul sexului, au fost un mister. Însă, cercetătorii americani au descoperit ce se întâmplă în mintea unei femei, în timpul orgasmului. Cu ajutorul unui scanner de monitorizare a activităţii cerebrale, aceştia au descoperit că, în timpul unui orgasm, activitatea cerebrală se modifică în funcţie de zona erogenă atinsă. S-a descoperit că până la 30 de zone diferite se activează în timpul actului sexual, printre acestea fiind şi cele responsabile pentru emoţii, simţ tactil, bucurie, satisfacţie şi memorie. De asemenea, s-a ajuns la concluzia că excitarea amorţeşte sistemul nervos al femeilor în aşa măsură încât ele nu mai simt durerea, aceasta fiind compensată de plăcere.

Concluziile cercetătorilor despre efectul pe care sexul îl are asupra creierului uman lămureşte multe necunoscute. De exemplu, se ştie acum de ce dragostea doare. Hormonul principal eliberat în timpul sexului este hormonul îmbrăţişării. ”Acesta te face să laşi garda jos şi să ai mai multă încredere în partener”, a explicat medicul Arun Ghosh, specialist în sănătatea sexuală. Din motive necunoscute, femeile tind să elibereze aceşti hormoni într-o cantitate mai mare decât bărbaţii, de aceea ele se ataşează emoţional mult mai repede. Bărbaţii, în schimb, în loc să primească o doză din hormonul îmbrăţişării, primesc o doză de plăcere. Hormonul eliberat de aceştia este dopamină, hormonul plăcerii, motiv pentru care numărul bărbaţilor dependenţi de sex este mai mare decât cel al femeilor.

Sexul previne demenţa. Numărul de neuroni scade odată cu înaintarea în vârstă, iar până la 35 de ani pierdem 7.000 de neuroni pe zi. Vestea bună este că o viaţă sexuală sănătoasă poate ajuta la regenerarea acestor celule. Studiile arată că oamenii în vârstă activi pe plan sexual sunt mai sănătoşi pe plan mintal decât cei care nu au o viaţă sexuală. Explicaţia pare a fi simplă: sexul creşte viteza cu care sângele circulă şi ajută la o mai bună oxigenare a creierului. Mai mult decât atât, o bună oxigenare a creierului creşte puterea de concentrare şi viteza de reacţie.

Săruturile duc la un sex mai bun. Buzele conţin de o sută de ori mai multe terminaţii nervoase decât vârfurile degetelor, de exemplu, iar sărutul activează părţi ale creierului care scad nivelul de stres. Cercetătorii susţin că sărutul îmbunătăţeşte întregul act sexual, datorită creşterii nivelului de hormoni ai plăcerii şi că ne face mai receptivi. Sexul este şi un calmant natural. Studiile efectuate în laboratoare, atât pe oameni cât şi pe animale, au arătat că orgasmul poate bloca semnalele dureroase să ajungă la neuronii care răspund la durere.

Cercetătorii susţin că psihicul are un rol foarte important în atingerea unui orgasm, mai ales în cazul femeilor. În timp ce bărbaţii se concetrează strict asupra senzaţiilor fizice, femeile se excită mai uşor când sunt relaxate. Scanările arată că în timpul sexului, părţile creierului responsabile cu frica, anxietatea şi emoţiile sunt tot mai puţin active iar în timpul orgasmului, acestea nu funcţionează. Conform cercetătorilor, există un sistem bine structurat, care ne face să ne simţim fericiţi. Acest sistem este activat de sex, droguri, jocuri de noroc, în mare parte de tot ce ne face plăcere. Fără îndoaială, sexul ne poate aduce benificii nu numai pe plan fizic, ci şi psihic şi social. Hormonii eliberaţi în timpul actului sexual ajută la tratarea depresiei şi limpezesc mintea.

Taguri articol


12