Sfaturi ca să previi indigestia, după mesele copioase de Sărbători

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sfaturi ca să previi indigestia, după mesele copioase de Sărbători

Sănătate 28 Aprilie 2019 / 22:08 1703 accesări

Minivacanța prilejuită de Sărbătorile Pascale este motiv pentru unii să facă excese alimentare și bahice. Tocmai de aceea, în perioada Sărbătorilor Pascale, atât de mulți oameni ajung la spitalul de urgență din cauza indigestiei. Prin urmare, înainte de orice altceva, moderația ar trebui să fie cuvântul de ordine după care să-ți planifici sărbătorile. În același timp, moderația ar trebui să fie principiul după care îți organizezi viață pentru că excesul, indiferent de felul sau, are un efect contrar celui urmărit de ține.

De sărbători, adulții ar trebui să aleagă alimente de calitate și să mănânce încet, astfel încât șansele de a face indigestie de Paști să fie cât mai scăzute. De altfel, aceste sfaturi le auzim de fiecare dată de sărbători și, cu toate că oamenii știu că experții nutriționiști au dreptate, ziarele și televiziunile abundă în știri în legătură cu persoanele care au ajuns în spital din cauza indigestiei.

CALITATEA ALIMENTELOR ESTE FOARTE IMPORTANTĂ

Dr Cory Holly, nutriționist și fondator al Institutului Cory Holly, a explicat că evaluarea calității alimentelor este foarte importantă atât din punctul de vedere al digestiei cât și a sănătății în general.

Fiecare om preocupat de sănătatea să ar trebui să-și pună următoarea întrebare: „Este această mâncare compatibilă cu ADN-ul uman din punct de vedere biologic și genetic?".

NU TE GRĂBI SĂ TERMINI CE AI ÎN FARFURIE

Calitatea produselor este numai unul dintre aspectele importante ale alimentației. Contează la fel de mult și cât de repede sau de încet mănânci. Mai multe studii au demonstrat că „infulecarea reduce digestia alimentelor precum și folosirea lor la maximum de către organism, și, în același timp, crește simptomele indigestiei și acumularea kilogramelor în plus”. Pentru a combate acest obicei, adulții ar trebui să pună mai puțină mâncare în farfurii, să aleagă cele mai bune produse și să nu mănânce rapid.În cazul în care merg în vizită sau iau masă la restaurat, oamenilor n-ar trebui să le fie teamă să întrebe gazdă/bucătarul ce ingrediente a folosit în prepararea bucatelor. În acest fel nu doar că vor alege în cunoștință de cauza, însă vor demonstra că sunt interesați și preocupați de o alimentație sănătoasă.

.



12