Sfinte Moaşte din Catedrala Patriarhală aduse la parohia din Techirghiol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sfinte Moaşte din Catedrala Patriarhală aduse la parohia din Techirghiol

Justiție 19 Iulie 2010 / 00:00 610 accesări

În acest an, sărbătoarea hramului bisericii “Sfântul Ilie” din Techirghiol a debutat încă de aseară, când un sobor de preoţi împreună cu Arhiepiscopul Tomisului au oficiat Taina Sfântului Maslu. Bucuria credincioşilor a fost împlinită de prezenţa sfintelor moaşte aflate în Catedrala Patriarhala din Bucuresti, odoare care au fost aduse credincioşilor din Techirghiol încă din seara de 17 iulie.

• RUGĂCIUNI PENTRU PLOI LA VREME POTRIVITĂ • Dacă Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul a rămas în conştiinţa credincioşilor drept sfântul care alungă seceta, părintele paroh Viorel Daniel Pasmangiu consideră că prăznuirea celui ce ocroteşte locaşul de cult din Techirghiol, este un bun prilej de a se ruga lui Dumnezeu pentru ca ploile să vină la vreme cuvenită spre a aduce rod bogat şi binecuvântare şi să înceteze acolo unde prisosesc. De asemenea, împreună cu credincioşii parohiei, vor face o colectă constând în haine şi alimente pentru cei care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor. Rugăciunile vor fi făcute timp de trei zile, începând din această seară până în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul – 20 iulie, când va avea loc Sfânta Liturghie începând cu ora 9.00. Credincioşii ce vor poposi în aceste zile în locaşul de cult se vor închina sfintelor moaşte aduse din Catedrala Ptriarhala, printre care cele ale Sfinţilor Mc. Serghie şi Vah, ale Sfinţilor 40 de Mucenici, ale Sf. M. Mc. Trifon, Sf. Mc. Elefterie, Sf. M. Mc. Marina, Sf. M. Mc. Anastasia, Sf. Mc. Artemie, Cuv. Gheorghe Hozevitul.

• SFÂNTUL ILIE, OM AL DREPTĂŢII • Biserica Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul a împlinit anul trecut 100 de ani de la punerea pietrei de temelie, prilej ce a adus bucurie locuitorilor din Techirghiol prin participarea Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Cu acea ocazie Preafericirea Sa a înmânat părintelui Viorel Pasmangiu diploma de onoare “Sfântul Apostol Andrei” pentru străduinţa de care a dat dovadă în misiunea preoţească, iar parohiei, o cruce de binecuvântare, precum şi ultima ediţie a Liturghierului. În cuvântul său, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a spus celor prezenţi că „Sfântul Ilie ia partea celor nedreptăţiţi; este un om al dreptăţii într-o lume foarte nedreaptă şi lacomă. Apără cauza celor săraci şi nedreptăţiţi. Sfântul Prooroc Ilie este şi un om milostiv faţă de cei care se află în necazuri“. În continuare, Preafericirea Sa a menţionat că din viaţa şi din faptele Sfântului Prooroc Ilie trebuie să învăţăm că „nu e suficient să avem dreapta credinţă ortodoxă, ci trebuie să fim şi milostivi. Pe lângă credinţa dreaptă trebuie să săvârşim şi fapte bune de ajutorare a celor în necazuri, în suferinţă, în singurătate, în lipsuri“.



12