Și totuși... Sunt și VENITURI MAI MICI în Sănătate! Vezi exemple!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Și totuși... Sunt și VENITURI MAI MICI în Sănătate! Vezi exemple!

• Pe 23 aprilie, la solicitarea primului ministru, Viorica Dăncilă, au fost convocați toți managerii din spitalele care au întâmpinat dificultăți în aplicarea noii legislații salariale.
Sănătate 23 Aprilie 2018 / 17:52 937 accesări

Și totuși... sunt și venituri mai mici în Sănătate; cel puțin așa rezultă din fluturașii de salarii făcuți publici de Federația ”Sanitas”. ”Pentru evaluarea degringoladei generate de noua legislație a salarizării, dar și pentru a vă prezenta adevărata situație din sistem, Federația Sanitas publică, comparativ, fluturași de salariu puși la dispoziție de colegii noștri. Îi rugăm pe cei care lucrează în Sănătate și Asistență socială să ne trimită, în continuare, astfel de exemple”, scriu cei de la ”Sanitas” pe pagina de socializare. Astfel, se pot observa scăderi ale veniturilor de 266 și chiar 530 de lei. Pe de altă parte, trebuie să precizăm că există și creșteri salariale extrem de importante, creșteri pe care medicii le-au confirmat. Rămâne de văzut cum va fi clarificată această problemă.

MANAGERII DE SPITALE, CONVOCAȚI!

Menționăm că, pe 23 aprilie, la solicitarea primului ministru, Viorica Dăncilă, au fost convocați toți managerii din spitalele care au întâmpinat dificultăți în aplicarea noii legislații salariale.

Pentru Federația ”Sanitas” această întânire este dovada clară a faptului că guvernanții recunosc cel puțin degringolada creată de noua legislație, că recunosc limitele pe care responsabilii din unitățile sanitare le au în interpretarea și aplicarea legislației, că recunosc mare parte din problemele semnalate cu preocupare maximă, încă de anul trecut, de către reprezentanții noștri. ”Salutăm organizarea consultărilor și faptul că se încearcă, măcar în al 12-lea ceas identificarea unor soluții de armonizare a aplicării reglementărilor salariale, dar facem în continuare apel la toți factorii de decizie pentru a conștientiza că nu sunt suficiente eforturile de încadrare în procentul de sporuri alocat fiecărei unități sanitare.

Pentru asigurarea unei salarizări echitabile în sistemul sanitar, salarizare care să permită eliminarea completă a discriminărilor, chiar și având ca termen anul 2022, când Legea 153/2017 ar trebui să își producă complet efectele, această lege trebuie obligatoriu completată și îmbunătățită, astfel încât să cuprindă și să ierarhizeze corect absolut toate categoriile de personal din sistemul sanitar românesc.

În încercarea, justificată de altfel, de a menține o calitate acceptabilă a serviciilor medicale prin oprirea exodului de profesioniști, medici și asistenți medicali, către țări cu sisteme medicale mai ofertante, vă solicităm să nu uitați că doar prin satisfacerea nevoilor întreagii echipe medicale și implicit a personalului auxiliar și tehnic putem asigura o funcționare ireproșabilă a unui sistem sanitar românesc care încă beneficiază de încrederea populației, a pacienților și chiar de recunoașterea profesioniștilor din mediul medical internațional”, scrie ”Sanitas”.



12