Siamezele născute la Constanța, mai bine! Și totuși... fără șanse!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tolerează mâncarea

Siamezele născute la Constanța, mai bine! Și totuși... fără șanse!

Sănătate 08 Ianuarie 2016 / 18:10 750 accesări

Siamezele născute la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) din Constanța pe 22 decembrie 2015, în prezent internate la Spitalul de Copii ”Marie Curie” din capitală, tolerează mâncarea și au analize bune, a declarat șeful secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a spitalului, dr. Cătălin Cîrstoveanu, citat de Agerpres. Totodată, medicul a subliniat că și ”pulmonar dar și cardiac sunt mai bine”. Asta nu înseamnă însă că sunt speranțe mari. ”Teoretic fără șanse, dar mergem mai departe”, spune medicul.

Precizăm că acest caz a fost apreciat de către specialiști ai Spitalului ”Marie Curie” din Capitală, încă de la bun început, ca fiind extrem de grav. În urma investigațiilor efectuate și la București, a reieșit că siamezele au în comun inima, dar și ficatul, așa cum au constatat și medicii constănțeni. Ele sunt ţinute în viaţă de aparate, așa că separarea nu este luată în calcul, potrivit directorului medical al spitalului Radu Spătaru. ”Este cel mai grav caz pe care l-am văzut vreodată, nu putem estima şansele de supravieţuire”, a spus directorul medical. Tot în urma evaluării a reieșit că siamezele au şi intestine comune. S-ar părea că niciunde în lume nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale programate într-o astfel de situaţie. În prezent se face eforturi pentru menţinerea în viaţă a siamezelor.

La naștere, siamezele cântăreau împreună 3 kilograme. Mama fetelor este o femeie de 24 de ani, din Valu lui Traian. Femeia mai are acasă 5 copii, iar această sarcină nu a fost urmărită. Șeful Clinicii de Obstetrică - Ginecologie 1 a SCJU, prof. univ. dr. Vlad Tica, declara că asemenea cazuri, ”de gemeni conjugați” în diverse părți ale corpului, în cazul de față sub denumirea de toracopagi, sunt extrem de rare, chiar excepționale. ”Se întâmplă rar, unul la 200.000 de nașteri”, preciza profesorul.



12