Un eveniment editorial special, pregătit şi anunţat din timp, aşteptat cu interes de către cei care apreciază stilul scriitoarei Mihaela Burlacu, a fost organizat, miercuri seară, în ajun de Moş Nicolae, la Muzeul de Artă: lansarea volumului „Simfonie pentru ciulini”. Întâlnirea de suflet moderată de scriitoarea Emilia Dabu, membră a Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (USR), la fel ca şi autoarea şi, totodată, preşedinte al Clubului Artelor „Solteris” Mangalia, a fost prefaţată de un emoţionant moment muzical în ton cu... titlul cărţii. Acesta le-a avut protagoniste pe soprana Mihaela Ionescu şi pe pianista Natalia Gribinic.
Cartea pe care Mihaela Burlacu a scris-o dintr-o suflare, în temuta iarnă a acestui început de an, a fost prezentată de apreciatul critic literar dr. Corina Apostoleanu de la Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” şi de lectorul de carte Sorin Roşca, membru al Filialei Dobrogea a USR.
DESPRE SUFERINŢĂ ŞI IUBIRE „Simfonie pentru ciulini este o carte despre suferinţă şi iubire, o carte care ne pune pe gânduri (...). Este o carte în care se găsesc tot felul de personaje, unele mai simpatice, altele mai antipatice. De aceea este o carte vie, o carte valabilă”, a spus bibliograful dr. Corina Apostoleanu. La rândul său, lectorul de carte Sorin Roşca a apreciat modul în care Mihaela Burlacu, „un autor autentic”, a construit acţiunea romanului, plasând-o chiar în zilele noastre, într-un sat din mijlocul Bărăganului.
Despre volum au mai vorbit gazda manifestării, directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Cristina Ivan, primarul localităţii Vulturu, Eugen Berbec, scriitoarea Guner Akmolla, precum şi preşedintele cenaclului „Mihail Sadoveanu” din cadrul Cercului Militar Constanţa, Aurel Lăzăroiu.
Cu un final neaşteptat, care te pune pe gânduri, „Simfonie pentru ciulini” este o carte cu subiect „amar”, aşa cum este şi viaţa, din care răzbate însă speranţa.
De formaţie economist, Mihaela Burlacu a devenit membru al USR, Filiala Dobrogea, în 2011, după ce în anul 2006, uniunea îi acordase premiul pentru debut, pentru volumul de proză scurtă „Te iubesc e prea puţin”. Au urmat volumele „Rugaţi-vă pentru îngerii ascunşi”, „Decalogul tăcerilor albastre” şi „O vară de necuprins”. În prezent, scriitoarea este consilier superior în cadrul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate a Consiliului Judeţean Constanţa.