„Simfonie pentru ciulini”, la Muzeul de Artă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lansare editorială

„Simfonie pentru ciulini”, la Muzeul de Artă

Cultură 03 Decembrie 2012 / 00:00 803 accesări

Muzeul de Artă găzduieşte, în această miercuri, cu începere de la ora 17.00, un eveniment editorial special, a cărui protagonistă este Mihaela Burlacu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea, care îşi lansează cea de-a cincea carte. Este vorba despre „Simfonie pentru ciulini”, un roman-frescă al anului care se apropie de final, după cum îl numeşte chiar autoarea, apărut la editura Ex Ponto.

Scris într-un stil alert şi cursiv, cu accent pe analiză şi detaliu, romanul captează atenţia cititorilor de la prima şi până la ultima pagină. Cartea este inspirată de fapte şi personaje reale, asupra cărora intervine, însă, talentul de creator al Mihaelei Burlacu, care reuşeşte să le aducă împreună în cartea sa, să le confere unicitate, creând tipologii umane în care se vor regăsi mulţi dintre cei care au curiozitatea să parcurgă acest roman. „Simfonie pentru ciulini” este o poveste contemporană, a României anului 2012, care porneşte dintr-un sat uitat de lume din Bărăgan, acoperit de nămeţii năpraznicei ierni din luna februarie. Povestea continuă la oraş, într-o evoluţie firească a vieţii personajului feminin principal şi se încheie circular, în acelaşi loc pe care Ioana Flămânzilă, eroina cărţii, îl părăsise cu ambiţia, zbaterea şi speranţa oricărui om de a accede către o viaţă mai bună.

Noua carte a Mihaelei Burlacu face din nou auzită vocea de feministă convinsă a scriitoarei, după cum aceasta însăşi se declară. Dincolo de portrete sugestiv creionate în roman, Mihaela Burlacu surprinde foarte bine şi realităţile româneşti. La apariţia noii sale cărţi, autoarea preciza: „Acest roman este o frescă a anului 2012, din care se detaşează câteva direcţii cu şanse egale de a-l cuceri pe cititor. Este dificil de a spune care anume ţintesc evident eternele sentimente umane. Evoc universul moral şi social al unor personaje reprezentând categorii diferite dintr-un sat din Bărăgan, familia unui ţăran şi a unui primar, asistenta, profesorul, conflictul interetnic şi interacţiunea lor cu realităţile româneşti ale anului care se încheie”.

Taguri articol


12