Sistem de alertare în cazul unui potenţial risc alimentar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ANSVSA

Sistem de alertare în cazul unui potenţial risc alimentar

Justiție 15 Noiembrie 2013 / 00:00 374 accesări

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a propus Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România crearea unui sistem de alertare reciprocă în cazul identificării, de către una dintre părţi, a unui potenţial risc alimentar pentru sănătatea publică. Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a propus Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România un proiect de colaborare care să se concretizeze prin constituirea acestui sistem, potrivit unui comunicat al autorităţii. "ANSVSA, în gestionarea repetatelor „crize alimentare” care au afectat ţara noastră în acest an, a reuşit să demonteze toate acuzaţiile nefondate aduse industriei alimentare din România. Aceasta s-a datorat atât modului de organizare şi funcţionare a serviciilor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, profesioniştilor care activează în cadrul autorităţii, cât şi sprijinului important acordat de către operatorii din industria alimentară implicaţi în aceste situaţii", se arată în comunicat. Potrivit ANSVSA, experienţa acestor cazuri a demonstrat că o reacţie cât mai rapidă, în sensul soluţionării crizei, diminuează semnificativ consecinţele negative ale acesteia, fie ele de natură economică, socială sau de imagine. "În acest sens, sistemul de alertare reciprocă se doreşte a fi un mecanism care să reducă timpul de reacţie şi să diminueze în mod semnificativ eventualele repercusiuni negative asupra sănătăţii şi intereselor consumatorilor, dar şi asupra credibilităţii autorităţilor şi a industriei alimentare din România", mai spus reprezentanţii ANSVSA.

Taguri articol


12