Site-uri din Honolulu, sparte de hackeri români

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Site-uri din Honolulu, sparte de hackeri români

Monden 08 Martie 2010 / 00:00 402 accesări

Copierea informaţiilor. Site-urile a două instituţii de stat din Honolulu, folosite pentru afişarea unor licitaţii, au fost sparte de hackeri români la începutul săptămânii, însă aceştia nu au avut timp să folosească informaţiile obţinute. Site-urile atacate de hackeri din România aparţin Oficiului de Achiziţii şi Departamentului de Stat pentru Resurse Umane. Nicio informaţie financiară nu a fost obţinută, însă site-urile vor rămâne închise şi săptămâna viitoare. Hackerii au copiat unele fişiere cu informaţii ale utilizatorilor, însă nu au avut timp să le folosească. Site-urile vor redeveni funcţionale după ce operatorii IT vor îmbunătăţi sistemul de securitate al acestora. Un incident asemănător a avut loc anul trecut, când un site al unei instituţii publice a fost atacat de un hacker din Rusia. Nici atunci nu a fost utilizată vreo informaţie importantă.

Ameninţare la adresa securităţii. Grupurile militante, statele străine, organizaţiile criminale prezintă o ameninţare crescândă la adresa securităţii SUA deoarece au ca obiectiv reţelele de calculator private şi ale Guvernului, afirmă directorul FBI Robert Mueller. În cadrul unei conferinţe privind securitatea pe internet, Robert Mueller declara că grupurile militante, precum al-Qaeda, au folosit în special internetul pentru a recruta membri şi a planifica atacuri, dar au demonstrat că îl văd ca o ţintă. Teroriştii au arătat un interes clar în a căuta capacităţi de hacking şi fie vor antrena proprii recruţi, fie vor angaja persoane din afară pentru a combina atacurile fizice cu atacurile cibernetice. Directorul FBI a remarcat că un atac informatic ar putea avea acelaşi impact ca şi „o bombă bine plasată”. Şi o serie de guverne străine, pe care nu le-a numit, reprezintă de asemenea o ameninţare prin faptul că încearcă să folosească Internetul pentru spionaj. „Pe lângă ameninţarea teroristă, statele pot folosi internetul ca mijloc pentru un atac cu scopuri politice. Hackerii statali sau mercenarii, ca şi organizaţiile criminale au ca ţintă reţelele guvernamentale”, sublinia Robert Mueller .

Recent, SUA şi China s-au aflat în conflict la nivel declarativ pe fondul unui atac informatic asupra companiei Google şi a altor peste 20 de societăţi de top, pus pe seama Guvernului de la Beijing. În ultima perioadă din ce în ce mai mulţi oficiali americani vorbesc de ameninţarea informatică la adresa securităţii SUA. De altfel, acest capitol a fost introdus în analizele americane pentru o atenţie suplimentară.

Taguri articol


12