Cel puţin două persoane au murit şi 60 sunt rănite după ce creştinii s-au încăierat cu musulmanii, sâmbătă seară, într-un cartier din capitala egipteană. Problemele între majoritatea musulmană a Egiptului şi minoritatea creştină coptă s-au intensificat în ultimele luni, fiind înregistrate mai multe ciocniri violente între cele două grupuri. Iniţial, demonstranţi creştini au organizat un protest de tip sit-in în faţa sediului televiziunii, pentru a cere mai multe drepturi pentru minoritatea lor religioasă.
Pe de altă parte, starea de sănătate a soţiei fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, internată în spital vineri în urma unei crize cardiace, s-a ameliorat, a anunţat sâmbătă ministrul egiptean al Sănătăţii, Achraf Hatem. Suzanne Thabet se află la spitalul din Sharm el-Sheikh, unde a fost internată de vineri după ce a suferit o criză cardiacă , potrivit televiziunii de stat egiptene. În cursul zilei de vineri, fusese anunţată că este arestată preventiv în cadrul unei anchete privind dobândirea averii. Mohammed Fathallah, directorul spitalului, a declarat că soţia fostului preşedinte a fost internată ca urmare a unor suspiciuni de criză cardiacă şi tensiune arterială crescută, ulterior afirmând că starea ei este stabilă. Suzanne Thabet, în vârstă de 70 de ani, a fost reţinută în spital pentru observaţie, înainte de luarea unei decizii privind eventualul transfer în închisoare. Înainte de a fi spitalizată, a fost interogată în acelaşi spital, unde se află, începând din 13 aprilie, şi soţul ei.
Înlăturat de la putere la 11 februarie, în urma unei revolte populare, Hosni Mubarak este arestat în cadrul unei anchete de corupţie, dar şi al unei anchete privind reprimarea manifestaţiilor de stradă de la începutul anului. Transferul său în închisoare este condiţionat tot de starea sănătăţii sale. Şi cei doi fii ai lui Mubarak sunt arestaţi preventiv, fiind încarceraţi în închisoarea Tora, aflată la periferia de sud a capitalei egiptene. Numeroşi foşti miniştri, lideri ai partidului prezidenţial şi oameni de afaceri apropiaţi de fosta putere fac obiectul unor proceduri judiciare. Printre aceştia, doi foşti miniştr, Habib el-Adli de la Interne, şi Zoheir Garranah, de la Turism, au fost deja condamnaţi la 12, respectiv, cinci ani de închisoare, pentru nereguli financiare.