Criza libaneză s-a amplificat, după ce un protestatar şiit a fost împuşcat, duminică seară, în timpul protestelor antiguvernamentale de la Beirut. Susţinătorii grupării radicale şiite Hezbollah demonstrează de cinci zile împotriva Guvernului Siniora. Protestatarul şiit a fost ucis într-un cartier sunnit, unde majoritatea populaţiei este de orientare antisiriană. Agresori necunoscuţi au deschis focul cu arme automate asupra unor tineri care se întorceau de la manifestaţiile din faţa sediului Guvernului. 13 persoane au fost rănite, iar un bărbat a decedat ulterior la spital. Incidentul este anchetat de armată.
Armata libaneză a fost mobilizată în forţă, luni dimineaţă, pe străzile Beirutului, în special în cartierul Kaskas, la o zi după confruntările dintre susţinătorii opoziţiei şi cei ai Guvernului, soldate cu un mort şi 12 răniţi, potrivit unui prim bilanţ stabilit de medici. În centrul capitalei, mişcarea de protest s-a intensificat iar numărul corturilor amplasate de susţinătorii grupării Hezbollah şi aliaţii săi aproape s-a dublat, ajungînd la 300. Circa 30 de transportoare blindate au blocat accesul în cartierul Kaskas, situat în extremitatea sudică a Beirutului, la trei kilometri de centrul capitalei. Protestarii şi-au amplasat corturile la 150 de metri de sediul Guvernului, unde premierul Fuad Siniora şi mai mulţi miniştri s-au retras de cîteva zile. Manifestanţii controlează o singură cale de acces către clădirea Guvernului. Celelalte rute de acces sînt securizate de armată, ceea ce permite desfăşurarea activităţii guvernamentale, intensificată în ultimele zile, după vizita miniştrilor de Externe britanic şi german şi a secretarului general al Ligii Arabe. Peste 20.000 de miliatri şi poliţişti sînt mobilizaţi, începînd de vineri, pentru menţinerea ordinii publice în Beirut, potrivit Ministerului de Interne.
Opoziţia, formată din grupările şiite Hezbollah, Amal şi creştinii prosirieni, a anunţat că, în pofida recentelor agresiuni, protestele vor continua pînă cînd Guvernul antisirian condus de premierul Fuad Siniora va demisiona. Coaliţia aflată la putere, alcătuită din sunniţi, druzi şi creştinii antisirieni, acuză opoziţia că încearcă să oprească judecarea suspecţilor în cazul asasinării fostului premier Rafik Hariri, de către un tribunal internaţional. Observatorii scenei politice se tem că această criză poate degenera într-un nou război civil. Secretarul General al Ligii Arabe, Amr Moussa, a venit la Beirut, pentru a încerca să calmeze spiritele. Aflat la Ierusalim, ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că îi va cere preşedintelui sirian, Bashar al-Asad, să pună capăt ingerinţelor în afacerile Libanului.