Six Nations la rugby, prea departe de valoarea României și Georgiei...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Six Nations la rugby, prea departe de valoarea României și Georgiei...

Sport 30 Ianuarie 2017 / 19:23 862 accesări
Rugbyștii englezi au realizat în 2016 Marele Șlem în Turneul celor Șase Națiuni

Rugbyștii englezi au realizat în 2016 Marele Șlem în Turneul celor Șase Națiuni

Directorul executiv al Turneului celor Șase Națiuni la rugby, John Feehan, a anunțat luni că un sistem de retrogradare din competiție nu va fi luat în discuție pe termen scurt sau mediu. Declarația sa a venit în contextul în care anul trecut au existat voci care au pledat în favoarea unor discuții privind posibilitatea extinderii Six Nations, cu includerea Georgiei și României sau cu implementarea unui sistem de retrogradare. Feehan a respins orice variantă de modificare și s-a pronunțat pentru menținerea sistemului actual.

„Pe termen scurt sau mediu nu există nicio posibilitate reală de a se întâmpla așa ceva. Unele comentarii cu privire la evoluția Italiei în turneu sunt lipsite de fair-play. Noi credem că participarea Italiei a fost binevenită din moment ce această țară a fost acceptată. Ea a progresat foarte mult, dar și alte țări au progresat, acesta este un lucru relativ”, a spus Feehan.

Turneul celor Șase Națiuni la rugby, ediția 2017, va debuta pe 4 februarie cu șocul Anglia - Franța, care va avea loc pe Twickenham Stadium din Londra. În prima etapă vor mai avea loc partidele Scoția - Irlanda și Italia - Țara Galilor. Competiția va continua aproape săptămânal, în weekend-urile din februarie și martie (11-12 februarie, 25-26 februarie, 10-11 martie, 18 martie), ultima etapă programând partidele Scoția - Italia, Franța - Țara Galilor și Anglia - Irlanda.

Ca noutate, în 2017, punctele bonus ofensiv și defensiv vor fi introduse pentru prima dată în cadrul Six Nations. Astfel, echipa care marchează cel puțin patru eseuri va primi un punct suplimentar (bonus ofensiv), iar o formație care va pierde 7 sau la mai puțin de 7 puncte diferență va beneficia de punctul bonus defensiv. Spre deosebire de regulile din rugby-ul românesc, cele două bonusuri pot fi cumulate, astfel încât o echipă care pierde la mai puțin de șapte puncte, dar înscrie patru eseuri primește două puncte în clasament! De asemenea, punctul bonus ofensiv se acordă și în cazul în care meciul se termină la egalitate. În plus, pentru a garanta echipei care învinge în toate cele cinci partide jucate și câștigarea trofeului, această formație, care izbutește Marele Șlem, va primi un bonus de trei puncte.

Deținătoarea trofeului este Anglia, care în 2016 a realizat Marele Șlem, fiind urmată în clasament de Țara Galilor, Irlanda, Scoția, Franța și Italia, care s-a clasat pe ultimul loc, fără niciun meci câștigat, și a primit tradiționala „Lingură de Lemn”.

Citește și:

Naționala României va pregăti la Izvorani debutul în Rugby Europe Championship

Lotul naționalei României pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship

România va debuta pe 11 februarie în Rugby Europe Championship



12