Smart City - de la concept la aplicații practice. Soluții propuse de studenții români, premiate de Oracle Academy

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Smart City - de la concept la aplicații practice. Soluții propuse de studenții români, premiate de Oracle Academy

Educație 08 Iunie 2018 / 08:37 1596 accesări

Studentii de la universitatile din toata tara au participat la competitia de solutii pentru orase inteligente. Proiectele realizate de ei isi propun sa transforme digital Romania cu solutii inovative pe mediu, sanatate si educatie. "Competiția Java pentru Universități" a fost lansata ca o oportunitate pentru fiecare student român care dorește să creeze solutii ce pot schimba societatea in mai bine, prin intermediul tehnologiei.

Tema a fost Smart City iar studentii au putut dezvolta aplicatii ce care transforma orasul intr-unul inteligent, utilizand Java si tehnologii Oracle Database.

"Competiția Java pentru universități" a avut 35 de echipe înscrise până pe 10 mai și peste 20 de proiecte valide.

Cele mai bune 4 echipe au avut ocazia de a-și prezenta proiectele în fața juriului și au fost premiate de ADFABER și Oracle Academy în cadrul unei ceremonii de premiere care a avut loc la sediul Oracle.

Castigatorii competitiei sunt Tufa Adriana si Boicu Ionut, care au prezentat proiectul RecyclingQuest, o aplicatie care stimuleaza reciclarea:

“Recycle Quest este o platforma ce a fost construita cu obiectivul de a inspira și încuraja mai mulți oameni sa recicleze, o problema care merita mult mai multa atentie din partea noastra si a autoritatilor. Nu numai că facilitează întregul proces de reciclare, dar are și rolul de a determina utilizatorii săi să recicleze mai des, prin beneficii menite sa stimuleze reciclarea ”, au declarat castigatorii.

Locul 2 a fost ocupat de proiectul SPark - Community-Driven Smart Parking, prezentat de Mercea Otniel-Bogdan si Baban Gabriel:

“Proiectul isi propune rezolvarea unei probleme cu care se confrunta majoritatea oraselor moderne si anume cea a gestionarii locurilor de parcare intr-un mod eficient. Practic membrii comunitatii pun nemijlocit la dispozitia concetatenilor locurile de parcare pe care le detin, pentru perioadele in care sunt nefolosite, pentru a optimiza utilizarea acestei resurse critice”, au declarat membrii echipei.

Solutia consta intr-o aplicatie de mobil prin intermediul careia cetatenii unui oras pot vizualiza si rezerva in timp real locurile de parcare devenite libere, in oricare moment al zilei, intr-un mod interactiv si dinamic.

Locul 3 a fost ocupat de un proiect curajos care isi propune sa transforme digital spitalele din romania si sa imbunatateasca experienta medicilor si pacientilor. Proiectul realizat de Nedelcu Stefan-Daniel, este un sistem de gestiune a datelor medicale ale pacienților:

“Medicii, in formularea unui diagnostic, se bazează exclusiv pe anamneza, pe documentele din arhiva spitalului sau cele aduse de pacient. Având un sistem centralizat la dispozitie aceste informații pot fi accesate de pe un server central, știind cu certitudine istoricul medical al pacientului.

Acum lipsa digitalizarii sistemului îngreunează actul medical iar accesul la informații se face cu mare dificultate”, declara Stefan.

Oracle Academy, dorește să-și continue colaborarea cu Adfaber pentru dezvoltarea abilităților în informatică și tehnologie în România. "Competiția Java pentru Universități" provoacă studenții să folosească tehnologia în moduri care pot să îmbunătățească comunitățile locale și să aibă un impact pozitiv în societate, a declarat Jane Richardson, Senior Director, Oracle Academy, EMEA.

Taguri articol


12