Şoareci şi urechelnițe, „cazaţi“ la un Spital de Pneumoftiziologie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Şoareci şi urechelnițe, „cazaţi“ la un Spital de Pneumoftiziologie

Sănătate 20 Septembrie 2016 / 14:51 455 accesări

La Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud există, pe lângă pacienţi, şi o faună „cazată” gratuit, spre disperarea acestora. Urechelnițe și șoareci au fost filmaţi în saloanele spitalului, existenţa rozătoarelor fiind confirmată de directorul instituției, care a spus că spitalul este amplasat lângă un parc mare, iar şoarecii pot intra din cauza ușilor lăsate deschise. Un tânăr a postat pe o reţea de socializare o filmare în care a surprins un șoarece în salonul său, iar apoi a postat imagini cu o urechelniță care se plimba pe un pat, potrivit Mediafax. "Uite ce avem în spital. El este doar unul din cei 5 prinşi", scrie tânărul în postarea în care a filmat un şoarece, iar postarea în care apare o urechelniţă a intitulat-o: "Trezirea de dimineaţă la spital". Pe de altă parte, marţi dimineaţă, tânărul scria: "În această dimineaţă, la vederea materialului cu şoarecele, administraţia spitalului încearcă încă de la primele ore să muşamalizeze cazul, împrăştiind otravă de şoareci în saloane", ilustrându-şi postarea cu o fotografie.

Directorul spitalului, Vasile Vultur, a confirmat existenţa şoarecilor și a declarat că instituția se află într-o zonă în care trăiesc rozătoare. ”Spitalul nostru este amplasat într-un cadru natural foarte mare, cu parc imens, și toamna se mai întâmplă să intre câte un șoricel în incintă și bolnavul probabil că l-a surprins unde nu trebuie. Noi avem din punctul acesta de vedere un plan de dezinsecție pe care-l respectăm. Sunt capcane, tot ce trebuie. Avem materiale, tot ce este necesar pentru operațiunile acestea. Spitalul e prevăzut cu terase ca bolnavii să poată ieși pentru o gură de aer”, a spus Vasile Vultur.

Acesta a adăugat că balcoanele au deschidere către un parc. ”Balcoanele sunt expuse către sud, către parc, fiind seceta aceasta mare, rozătoarele se trag către culcuș. Probabil au rămas uși deschise pe la intrări în spital. E o clădire din 1924, care nu a fost renovată de foarte mult timp. Acum suntem într-un proces de renovare”, a adăugat Vasile Vultur.



12