Şoferii se plâng că circulă greu, în ultimele zile, pe DN7, în special pe tronsonul cuprins între municipiul Arad şi ieşirea din judeţ către Deva, din cauza gropilor apărute ca urmare a fenomenului îngheţ-dezgheţ şi a materialelor antiderapante folosite.
Mai multe gropi au apărut în ultimele zile pe DN7, în special pe Valea Mureşului din judeţul Arad, ca umare a fenomenului îngheţ-dezgheţ şi a materialelor antiderapante folosite, echipele Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara intervenid deja pentru reparaţii.
Ţoferii se plâng că în ultimele zile au apărut gropi pe aproape tot drumul DN 7 pe tronsonul din judeţul Arad, în speciale pe Valea Mureşului, respectiv tronsonul cuprins între municipiul Arad şi ieşirea din judeţ către Deva.
Şoferii spun că trebuie să circule cu mare atenţie pentru a evita atât gropile, cât şi producerea unor accidente, însă în unele zone este destul de greu să evite gropile sau efectiv nu au cum să facă acest lucru.
Autorităţile estimează că este vorba despre circa 500 de metri pătraţi de gropi.
"Pe întreg sectorul DN7 au apărut punctual, în anumite zone, în zona Toc-Săvârşin, în zona Lipova, în zona Tudor Vladimirescu, mai multe degradări sub formă de gropi, ca urmare a vechimii îmbrăcămiţii asfaltice, ca urmare a fisurilor-crăpăturilor, ca urmare a fenomenului special de îngheţ-dezgheţ a părţii carosabile coroborat cu materialele care sunt folosite la combaterea alunecuşului şi îndepărtarea zăpezii. Sunt inventariate la această oră maxim 500 de metri pătraţi de gropi. Sunt în fiecare între două şi trei echipe care lucrează pentru îndepărtarea acestora, folosind mixtură stocabilă, specifică sezonului rece", a declarat, coresponndentului MEDIAFAX, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Horaţiu Simion.
În judeţul Arad, DN7 măsoară 158 de kilometri.
Lucrări pentru repararea unor gropi se efectuează şi pe autostrada A1 din vestul ţării.