Cercetători americani atribuie cuprului, pe baza unui studiu realizat recent, calități legate de arderea grăsimilor, astfel încât se recomandă consumul de stridii și ficat, care conțin din plin acest element. Cuprul este un oligoelement cu multe fațete: el ajută în lupta împotriva infecțiilor, întărind sistemul imunitar, intervine în mineralizarea oaselor, în absorbția de fier și formarea globulelor roșii. Dar are și alte calități, scrie metronews.fr, citat de Agerpres. Studiul desfășurat de cercetători de la Universitatea Berkeley din California și publicat în revista Nature Chemical Biology arată că este indispensabil pentru descompunerea celulelor de grăsime. Citat de site-ul canadian Canoe, profesorul Chris Chang, care a condus cercetările, detaliază descoperirea. ”Cuprul joacă rol de reglare. Cu cât există mai mult cupru, cu atât celulele vor fi mai mult descompuse. Credem că ar fi interesant de studiat legătura dintre o deficiență în cupru și obezitate și bolile asociate”, afirmă cercetătorul. Acest oligoelement joacă un rol important în metabolism, transformând celulele de grăsime în energie. Din acest motiv este esențială includerea în regimul alimentar a unor alimente care conțin cupru. Cuprul se găsește în principal în stridii, crabi, ficat, cereale complete, musli, ciocolată neagră, nuci, leguminoase, dar și în apa minerală.