Soluţii mai bune decât „frunza”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Soluţii mai bune decât „frunza”

Eveniment 06 Iunie 2012 / 00:00 537 accesări

Europarlamentarul Daciana Sârbu a participat, ieri, la o conferinţă privind agricultura ecologică şi dezvoltarea rurală. În cadrul evenimentului, Daciana Sârbu a spus că “România ar putea face un brand de ţară din produsele ecologice româneşti”. În opinia ei, ar trebui acordate facilităţi pentru producătorii de produse ecologice pentru a putea intra pe piaţă, “mai ales dacă vrem să facem un brand de ţară din acest sector. Mai bine promovăm produsele tradiţionale şi ecologice pentru că aici nu avem concurenţă. Avem acest mare avantaj că încă produc acei mici producători tradiţionali. Consider că aceştea trebuie să aibă avantaje pentru că altfel nu au curaj să proceseze şi să pună pe piaţă un produs finit”. Eurodeputatul PSD este de părere că principalele probleme în sectorul agriculturii ecologice sunt legate de lipsa banilor pentru promovarea produselor: “Lipsa banilor pentru promovarea produselor ecologice şi lupta cu marile lanţuri de magazine sunt încă mari probleme în acest domeniu. De exemplu, producătorul magiunului de Topoloveni, deşi este premiat la Bruxelles şi ar putea fi un brand de ţară, are probleme grave în a-şi vinde produsele în România mai degrabă decât în afara ţării, pentru că nu este sprijinit”. Ea a susţinut cu tărie că România poate încă să ofere produse bio şi tradiţionale, cu un gust adevărat, recunoscute la ora actuală în toată Europa: “Consider că se pot face paşi importanţi pentru păstrarea acestor avantaje mai ales că în viitoarea Politică Agricolă Comună există bani mai mulţi şi facilităţi pentru sectorul agriculturii ecologice”.



12