Soprana Leontina Văduva, în recital extraordinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Teatrul „Oleg Danovski”

Soprana Leontina Văduva, în recital extraordinar

Cultură 11 Noiembrie 2014 / 00:00 937 accesări

Soprana Leontina Văduva, una dintre cele mai apreciate voci ale scenei lirice internaționale, va susține un recital extraordinar, în această seară, la Teatrul Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski”. Evenimentul este inclus în cadrul celei de-a 40-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului și va fi precedat, de la ora 18.30, de un alt moment special: premiera operei contemporane „Intimations”, de Dinos Constantinides, în regia lui Ștefan Munteanu și sub conducerea muzicală a maestrului Radu Ciorei. După ce sopranele Roxana Bageac și Veronica Coman vor purta publicul în atmosfera imaginată de Dinos Constantinides, publicul se va delecta ascultând-o pe fiica Mariei Ciobanu, Leontina Văduva, acompaniată de pianistul francez Laure Cambau. Acest dublu eveniment de pe scena tomitană se adaugă celorlalte momente speciale care s-au derulat sub egida festivalului și care urmează să se desfășoare până pe 23 noiembrie, când sărbătoarea muzicii și dansului va ajunge la final.

„O SOLE MIO!” Cel mai recent eveniment festivalier de pe scena TNOB a fost divertismentul muzical „O sole mio!”, prezentat, în premieră, duminică seară, ca un omagiu adus muzicii italiene. „Spectacolul „O sole mio!” este o declarație de dragoste. Chiar așa: o declarație de dragoste a artiștilor operei tomitane pentru un public aflat „în rezistență”, luptători visători și idealiști în războiul dus împotriva inculturii, a cenușiului cotidian, a blazării și tristeții. Publicul nostru, cald și drag, merită această declarație de dragoste pe care am conceput-o sub forma unui spectacol solar, încărcat de energie și optimism. Dupa ce scena noastră a închinat seri speciale muzicii ruse, apoi franceze, latino-americane, iată că a venit rândul splendidei canzonete italiene. Și am adus-o în fața prietenilor noștri sub forma unei feerii, o poveste despre iubire, senzualitate și bucuria vieții”, a spus mezzosoprana Gabriela Dobre, cea care a conceput scenariul, regia, scenografia și light-design-ul spectacolului.

ATMOSFERĂ DE BASM ȘI REFRENE DE ALTĂDATĂ Trei nimfe ale pădurii au introdus publicul în lumea de basm a muzicii, fermecând sufletele ascultătorilor și provocându-i să fredoneze refrenele de altădată. Alături de artiștii nevăzuți, din spatele scenei - echipa tehnică formată din maeștrii de sunet și lumini, regizori de scenă, recuziteri și cabiniere, oameni care duc pe umerii lor succesul unui spectacol -, în lumina reflectoarelor s-au aflat: Daniela Vlădescu și Daniel Madia din București, alături de Stela Sîrbu, Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache, Veronica Coman, Raluca Dărăban, Doru Iftene, Constantin Acsinte, Bogdan Ocheșel, Laurențiu Severin și Gabriela Dobre.

„Îi sunt recunoscătoare doamnei director Daniela Vlădescu pentru misiunea acordată, pentru că a avut, ca de fiecare dată, inspirația de a alege subiectul și echipa potrivită și încredere în capacitățile mele artistice și organizatorice. Și, desigur, mulțumesc publicului numeros care a vibrat alături de sufletele noastre și a fredonat împreună cu noi celebrele canzonete!”, a mai spus Gabriela Dobre.

„MUZICA APELOR” Cea de-a doua parte a serii a fost rezervată fanfarei RAJA, „Muzica apelor”, având-o la pupitrul dirijoral pe Inga Postolache. „A fost o încântare să fiu pe această scenă, deoarece acum 14 ani am dirijat orchestra și corul Filarmonicii. Pentru mine a fost o revelație, o mare bucurie să revin pe această scenă alături de fanfara RAJA, foarte apreciată de multă lume. A fost o mare plăcere să-mi revăd colegii”, a spus Inga Postolache.



12