„Soţul păcălit”, prezentat în... întuneric

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Soţul păcălit”, prezentat în... întuneric

Cultură 27 Noiembrie 2009 / 00:00 2553 accesări

Teatrul pentru Copii şi Tineret a prezentat, ieri la amiază, în avanpremieră, cel mai nou spectacol al său, „Soţul păcălit”, după comedia de succes a lui Moliere, „George Dandin”. Prima reprezentaţie a spectacolului s-a bucurat de un număr impresionat de adolescenţi în rândul spectatorilor, comedia fiind concepută special pentru ei. Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală îi aparţin lui Mihai Constantin Ranin, cunoscut publicului constănţean pentru punerea în scenă a pieselor de succes „Prinţesa Turandot” şi „Visele”.

Comedia „Soţul păcălit” pune în lumină relaţia conjugală dintre un bărbat căsătorit cu o femeie mult mai tânără decât el, de viţă nobilă. care află, involuntar, că soţia sa îl înşală. În încercările sale disperate de a demasca socrilor - familia de Sotenville - fapta mârşavă a soţiei sale, George Dandin este pus, întotdeauna, în situaţii extrem de neplăcute, care îi sunt nefavorabile. Decorul, conceput ca o tablă de şah, a fost cadrul potrivit pentru ca actorii să-şi poată prezenta cât mai convingător partiturile. Actorul Dan Minciună, ale cărui mutări sunt tot timpul greşite, s-a transpus, convingător, în rolul soţului încornorat, George Dandin, astfel încât, cu siguranţă, personajul său a câştigat simpatia publicului. De asemenea, Remus Archip - colaborator al instituţiei teatrale - , în rolul bătrânului de Sottenville, socrul lui George Dandin, şi-a valorificat la maxim calităţile interpretative. Fiecare actor din „Soţul păcălit” - Dan Minciună - George Dandin, Ioana Bircă – Angelique, Victor Petcu - Clitandre, Remus Archip - domnul de Sotenville, Magda Vernescu - doamna de Sotenville, Daniela Manolache - Colin şi Alin Constantinescu – Lubin -, a jucat convingător, punând suflet în roluri şi dând dovadă de un înalt profesionalism. Actorii au continuat să joace, cu dezinvoltură, chiar după ce o pană de curent a lăsat în întuneric scena. Întrerupt aproximativ de 20 minute, spectacolul a fost reluat cu aceeaşi dăruire de către protagoniştii piesei.

Directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret, Lică Gherghilescu, a specificat că acest spectacol se va juca, special pentru adolescenţi, la final de săptămână. Pentru actorii constănţeni, emoţiile nu s-au terminat odată cu avanpremiera comediei lui Moliere, pentru că, mâine, de la ora 11.00, aceştia vor prezenta, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”, organizat de Teatrul „Ţăndărică”, spectacolul „Sinbad Marinarul”

Taguri articol


12