Sparanghelul, secret al tinereţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sparanghelul, secret al tinereţii

Sănătate 16 Aprilie 2010 / 00:00 557 accesări

Specialiştii americani spun că dacă se consumă cu regularitate sparanghel, vom supravieţui mai mult, putând fi introdus în alimentaţia zilnică, fiind element al dietei de detoxifiere. Este considerat de către specialiştii în bucătărie o adevărată delicatesă, care poate fi plantat în orice sezon, chiar şi în apartament. El favorizează producerea de celule sănătoase, fiind principala calitate a acestei diete. Are şi importante beneficii afrodisiace şi poate proteja organismul împotriva riscului apariţiei cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Pentru femeile însărcinate, sparanghelul este ideal pentru evitarea malformaţiilor fătului. Conţine mult potasiu (important pentru reducerea grăsimilor) şi fibre. Nu conţine colesterol sau grăsimi şi, potrivit specialiştilor americani, sparanghelul este cea mai importantă planta pentru o cură de detoxifiere. Conţine şi o cantitate considerabilă de vitamina B, tocmai de aceea are importante proprietăţi anti-cancer. Mai mult, această vitamină reduce inflamaţiile şi, împreună cu vitamina K, sunt ideale în prevenirea şi tratarea osteoporozei.

Taguri articol


12