Spectacol cu statui vivante la Universitatea „Ovidius“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poveşti cu domniţe şi marinari

Spectacol cu statui vivante la Universitatea „Ovidius“

Cultură 29 Iulie 2013 / 00:00 1105 accesări

Cei care au trecut, sâmbătă seară, prin dreptul Universităţii „Ovidius” de pe bulevardul Mamaia au asistat la un spectacol ieşit de comun, având ca protagoniste opt... statui vivante: patru domniţe şi patru marinari. Aceştia au cucerit publicul prin expresivitatea mişcărilor, oferind un spectacol inspirat de mare şi tinereţe.

ELEVI ŞI STUDENŢI „ŞCOLIŢI” DE ACTORI DE LA „MASCA” Spectacolul, scurt ca durată, dar concentrat din punct de vedere de artistic, a fost oferit doar de o parte dintre cei 15 tineri actuali şi viitori studenţi ai Facultăţii de Arte - specializarea Actorie, care au participat la cursurile incluse în proiectul „Corpul, instrumentul care mă poartă spre public”. Cursurile s-au desfăşurat în perioada 21-25 iulie, la Universitatea „Ovidius”, fiind susţinute de şase actori de la Teatrul „Masca“ din Bucureşti, care, pe lângă tehnica statuilor vivante, i-au învăţat pe tineri să cadă spectaculos (cursuri de lupte scenice), să facă jonglerii, acrobaţii şi să meargă pe catalige.

Cea mai tânără „domniţă” din spectacol a fost Catinca Hanţiu, care, deşi este elevă în clasa a VI-a, a demonstrat că a moştenit dragostea pentru artă de la părinţii săi, decanul Facultăţii de Arte, conf. univ. dr. Daniela Vitcu-Hanţiu, şi coregraful Călin Hanţiu. Distribuţia a fost completată, în rolul „domniţelor”, de Cătălina Oţeleanu, Iuliana Gorovei şi Loredana Adăscăliţei. „Marinari” au fost Ilie Părău, Andrei Bâzdoc, David Dobre şi Tudor Boloca.

„Coordonatoarea proiectului, Alina Crăiţă, este absolventa facultăţii noastre. Mi-a fost studentă şi m-am bucurat extrem de mult când mi-a propus această colaborare, care le dă studenţilor noştri posibilitatea să înveţe ceva nou”, a spus decanul Facultăţii de Arte, conf. univ. dr. Daniela Vitcu-Hanţiu.

EXPERIENŢĂ UNICĂ „A fost o experienţă unică pentru mine, ca student şi viitor actor. A fost mai mult decât un curs, a fost o experienţă de viaţă să demonstrezi că poţi face mai mult cu corpul tău. Eu am rău de înălţime şi, totuşi, am reuşit să mă urc pe catalige. Jongleria a fost foarte nostimă. Totul a fost special. Aceste cursuri mă vor ajuta să fiu mai bun decât ceilalţi”, a spus Ilie Părău, student în anul al III-lea.

„Tinerii au fost foarte receptivi, deşi erau obosiţi, după încheierea unui an de studii. Eu sunt foarte mulţumită de rezultat”, a spus coordonatorul proiectului, „Corpul, instrumentul care mă poartă spre public”, actriţa Alina Crăiţă, cea care a susţinut cursul Tehnici de statui vivante.

„Suntem mulţumiţi de colaborarea cu studenţii de la Facultatea de Arte şi ceilalţi tineri participanţi la cursuri. Ne dorim o altă experienţă de acest gen, care să ţină mai mult, deoarece, acum, timpul ne-a cam presat. Tinerii au muncit şi peste program. Tuturor ne pare rău că s-a terminat”, a spus actorul Teatrului Masca, Mihai Hurduc. Aceeaşi opinie a împărtăşit-o şi colegul său, Bogdan Angelescu, actor colaborator al Teatrului „Masca“, dar şi studenţii şi elevii. „Cursul mi-a plăcut foarte mult, dar, din păcate, s-a terminat prea repede”, a spus Cătălina Oţeleanu, elevă în clasa a XI-a.

Proiectul cultural „Corpul, instrumentul care mă poartă spre public” a fost realizat de Asociaţia „Mişcarea pentru acţiune şi iniţiativă europeană”, în parteneriat cu Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius”. Proiectul a fost finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Taguri articol


12