Două noi producţii ale Teatrului Naţional Constanţa vor putea fi urmărite, în premieră, de constănţeni, în a doua jumătate a lunii octombrie şi, respectiv, în noiembrie. Astfel, 21 octombrie este data la care se preconizează că va avea loc noua premieră a stagiunii Naţionalului constănţean, “Inimi cicatrizate“, o dramatizare de Radu Afrim după Max Blecher. Regia spectacolului îi aparţine lui Radu Afrim, iar scenografia este semnată de Alina Herescu. Repetiţiile pentru această piesă ce are la bază o poveste de dragoste care se petrece într-un sanatoriu, într-o viziune regizorală interesantă, au început în urmă cu aprox. o lună. Marian Adochiţei, Nicoleta Lefter, Pavel Bîrsan, Georgiana Mazilescu şi Mihai Smarandache sînt doar cîteva dintre numele care ţin capul de afiş al distribuţiei.
În paralel cu pregătirile pentru piesa “Inimi cicatrizate“ au loc şi repetiţiile pentru următorul spectacol a cărui premieră va avea loc la începutul lunii viitoare. Este vorba despre “Serenada şi vulpea filosof“, de Slawomir Mrozek, în traducerea Ioanei Ieronim. Regia spectacolului poartă semnătura americanului Paul Bargetto, scenografia şi costumele sînt realizate de Ema Gavrilă, iar muzica originală a piesei îi aparţine lui Liviu Manolache. Din rîndul actorilor cuprinşi în distribuţie fac parte: George Călin, Mihai Sorin Vasilescu, Gabriela Iacob, Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Cristian Osoloş şi Maria Vasilescu.
După ce, în urmă cu cîteva zile, la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia, Naţionalul constănţean a cunoscut un succes absolut memorabil cu super-producţiile “Îmblînzirea scorpiei“ şi “Şatra“, în agenda încărcată a Teatrului Naţional Constanţa mai figurează, tot pentru luna octombrie, o altă participare la un eveniment de gen. Pe data de 23 octombrie, Naţionalul constănţean va onora invitaţia de a fi prezent la Festivalul de Teatru din Piatra Neamţ, cu spectacolul de teatru-dans “Dulceamar“. Manifestarea care se desfăşoară în perioada 21 - 29 octombrie, la Piatra Neamţ, este un festival-concurs, fiind menită să stimuleze promovarea tinerei generaţii de creatori - regizori, actori, scenografi.