Cele 22 de familii din zona fostei Ferme 3 Castelu, care riscau să rămână pe drumuri din cauza disputelor dintre aleșii locali, mai au o șansă să locuiască în continuare apartamentele în care stau de zeci de ani. Amintim că, de peste șase luni, consilierii locali din Castelu nu s-au pus de acord cu privire la achiziționarea unui teren de 50.000 de metri pătrați din centrul satului Castelu, pentru construirea de locuințe sociale. În acele case urmau să se mute 22 de familii care stau de ani buni în două blocuri din zona fostei Ferme 3 din localitate și care riscau să fie evacuate. Asta pentru că un investitor italian, care a cumpărat prin licitație mai multe imobile în zonă, intenționa să demoleze blocurile pentru a înființa un complex turistic. Achiziționarea unui teren pentru construirea de locuințe sociale ar fi fost ultima soluție, în condițiile în care toate tentativele de negociere cu investitorul italian, pentru a nu demola imobilele, au eșuat. Aleșii locali au refuzat să aprobe cumpărarea terenului, așa că cele 22 de familii ajunseseră într-o situație deloc plăcută. Din fericire, situația s-a schimbat între timp, iar aceste modificări dau noi speranțe familiilor în pericol de rămâne în imobilele din patrimoniul fostului IAS în care au trăit atâția ani.
ALTE DATE ALE PROBLEMEI La sfârșitul lunii trecute, lichidatorul judiciar care a scos la vânzare bunurile imobile ale fostei Ferme 3 Castelu a decis să reia licitația pentru vânzarea blocurilor în care stau respectivele familii, după ce a constatat că respectivele clădiri nu fuseseră cuprinse în caietul de sarcini al primei licitații, cea câștigată de investitorul italian. În plus, din cauza mai multor dificultăți, patronul companiei care a cumpărat Ferma 3 se gândește serios să renunțe la planurile sale în zonă. „S-a creat mare vâlvă și au fost destule scandaluri pe această temă, iar patronul companiei nu mai este atât de convins să se reînscrie în licitație. Sper că nu va renunța definitiv, pentru că am cheltuit foarte mult numai pentru documente și ar fi păcat să dăm înapoi. Vrem să creăm locuri de muncă prin înființarea acestui complex turistic, dar trebuie să ni se și permită”, a declarat, pentru „Telegraf”, directorul general al diviziei românești a companiei „1.000 Areas”, firma care a câștigat prima licitație.
O NOUĂ SOLUȚIE Administrația a profitat de faptul că datele problemei s-au schimbat și a găsit o nouă soluție pentru familiile respective. Concret, Primăria vrea să negocieze cu lichidatorul fostei Ferme 3 și să cumpere direct blocurile și terenurile din apropiere, pentru a înființa un campus social. „Luni ne întâlnim cu reprezentanții lichidatorului și vom discuta prețul și condițiile de cumpărare. Dacă suntem pe aceeași lungime de undă, vom propune în ședința de Consiliu Local din 11 februarie achiziționarea blocurilor și a terenurilor. Dacă și consilierii vor fi de acord, le vom da posibilitatea oamenilor care locuiesc acolo să cumpere apartamentele în care locuiesc, astfel încât să nu mai fie în pericol de a-și pierde casa fără voia lor”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar Antoneta Prodan.
Citește și:
Disputele aleșilor din Castelu ar putea lăsa pe drumuri 22 de familii