Spitalul de Ortopedie Eforie Sud, câştigător al unui proiect de modernizare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parteneriat pentru Sănătate

Spitalul de Ortopedie Eforie Sud, câştigător al unui proiect de modernizare!

Sănătate 09 August 2012 / 00:00 2915 accesări

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) Eforie Sud a obţinut finanţare de la Grupul Rompetrol pentru implementarea proiectului “Împreună pentru normalitate într-un spital de la malul marii”, proiect ce a fost accesat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Cei de la SOTRM au avut emoţii, întrucât nu au fost singurii care şi-au dorit să beneficieze de beneficiile proiectului. „Au fost peste o sută de doritori. Din fericire, am reuşit. Este un proiect care va aduce numeroase beneficii spitalului”, a declarat şeful Serviciului de Achiziţii al SOTRM, Atena Caranicola.

CE ÎŞI PROPUNE PROIECTUL Proiectul îşi propune îmbunătăţirea actului medical la SOTRM prin achiziţionarea unui coagulometru, instrument modern de explorare a funcţiilor coagulării (hemostazei). „Cu ajutorul acestui aparat vor fi efectuate analize importante pentru diagnosticarea afecţiunilor reumatismale şi necesar monitorizării terapiei cu anticoagulante, pe de o parte”, a declarat, la rândul său, directorul medical al SOTRM, dr. Liliana Sandu. Şi asta nu este tot. Graţie parteneriatului cu Rompetrol, spune Atena Caranicola, va fi sporit şi confortul termic al pacienţilor şi aparţinătorilor acestora precum şi al angajaţilor unităţii, lucru care va fi realizat prin înlocuirea uşilor (interioară şi exterioară) a secţiei de ortopedie-traumatologie de la etaj şi a ferestrelor secţiei ortopedie-traumatologie atât de la etaj cât şi de la parter. „Şi această parte a proiectului era absolut necesară, întrucât era foarte greu, mai ales iarna, să oferim bolnavilor confortul necesar. Geamurile nu se mai închideau etanş, sunt vechi de peste 50 de ani, aşa că unele uşi de acces erau bătute în cuie (!?)”, a spus directorul medical.

BENEFICIARI AI PROIECTULUI Beneficiari direcţi ai proiectului sunt peste 9.000 de persoane/an (cifră estimativă), pacienţi ce se internează şi operează în cadrul unităţii sanitare, proveniţi atât din mediu rural cât şi urban. Cum SOTRM se adresează nu doar bolnavilor din teritoriu, şi cum reuşitele medicale de aici s-au auzit de-a lungul timpului în multe dintre judeţele ţării, spitalului îi trec pragul şi bolnavi din judeţele Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, dar şi turişti veniţi pe litoral, care au ghinionul să se accidenteze şi să aibă nevoie de serviciile medicale specifice ortopediei. „În urma implementării proiectului, va creşte calitatea şi eficienţa actului medical şi, totodată, va fi sporit confortul pacienţilor, aparţinătorilor acestora şi al angajatilor. Creşterea calităţii actului medical se va realiza prin dotarea cu aparatura modernă şi, totodată, vor fi reduse riscurile de apariţie a infecţiilor nosocomiale prin înlocuirea geamurilor şi a uşilor. Nu în ultimul rând, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor vechi vor duce la o reducere a cheltuielilor cu încălzirea”, a spus Caranicola. Alături de Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Medicală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, care a fost modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă oră, graţie CJC, aici profesând şi renumiţi medici ortopezi de la Spitalul Floreasca din Bucureşti - care oferă servicii în domeniu la standarde europene, se află şi SOTRM, aici modernizările fiind la debut. SOTRM Eforie Sud este un spital care datează de peste o sută de ani, contrucţia sa aparte făcând ca unitatea sanitară să fie una dintre puţinele din ţară care respectă cu adevărat circuitele şi cubajul în cazul cazării pacienţilor.



12