• O înlocuire mult-aşteptată • Directorul executiv al corporaţiei News International, Rebekah Brooks, a demisionat, în sfârşit, în condiţiile scandalului interceptărilor. ”După cum vă puteţi imagina, această perioadă a fost grea. Trebuie să mă concentrez acum pe corectarea distorsionărilor şi pe respingerea acuzaţiilor despre activitatea mea ca jurnalist, editor şi director”, a afirmat aceasta în comunicatul de presă. Tom Mockridge, directorul general al Sky Italia, post de televiziune italian ce aparţine imperiului Murdoch, a fost numit director general. Premierul britanic, David Cameron, a salutat demisia iar James Murdoch a promis că trustul va prezenta scuze britanicilor. Demisia survine după anunţul surpriză că mogulul media Rupert Murdoch şi fiul său, James, au acceptat să vină marţea viitoare în faţa parlamentarilor britanici, pentru audieri, după ce iniţial refuzaseră invitaţia. Anterior, Rebekah Brooks fusese de acord să compară în faţa parlamentarilor. Comisia pentru cultură, media şi sport din Camera Comunelor a emis citaţii după ce iniţial Rupert şi James Murdoch au refuzat invitaţia. A fost pentru prima dată în aproape 20 de ani când o comisie parlamentară a fost nevoită să recurgă la citaţii pentru audieri. Ultima dată, fiii fostului mogul media Robert Maxwell au fost somaţi să vină în faţa parlamentarilor, în 1992.
• O criză sub control • La 80 de ani, Rupert Murdoch se pregăteşte pentru cea mai mare provocare din impresionanta sa carieră. El a declarat într-un interviu pentru ”The Wall Street Journal”, cotidian al cărui proprietar este, că News Corp a făcut greşeli minore în criza scandalului interceptărilor şi, deşi se declară obosit şi enervat, neagă zvonurile că şi-ar vinde ziarele. În schimb, pune vina pe o firmă de avocatură din Londra, pe care compania a angajat-o iniţial să investigheze scandalul, Hartbottle & Lewis LLP, căreia îi reproşează greşeala majoră de a fi subestimat amploarea problemei. Firma a refuzat să comenteze acuzaţiile mogulului. Rupert Murdoch a declarat că News Corp va stabili o nouă comisie independentă, care să fie condusă de o personalitate distinsă, din afara companiei şi care va investiga toate acuzaţiile de conduită nepotrivită. Totodată, comisia va pune la punct un nou protocol de comportament pentru noii reporteri ai companiei. OMUL DE AFACERI AUSTRALIANO-AMERICAN ESTE CONVINS CĂ ACEASTĂ CRIZĂ NU VA AVEA URMĂRI IREMEDIABILE ASUPRA COMPANIEI SALE. Acesta a mai reiterat că poziţia fiului său, James, în companie rămâne neschimbată. Rupert Murdoch consideră că, personal, a acţionat adecvat şi rapid în această criză.
• Sprijin politic • Fostul premier Gordon Brown a susţinut că reporterii trustului Murdoch au obţinut ilegal informaţii private despre el, dar mogulul a ţinut să spună că politicianul laburist se înşeală în totalitate şi a adăugat că familia Brown a fost întotdeauna una din prietenele companiei, până când cotidianul ”The Sun” şi-a retras sprijinul pentru laburişti la ultimele alegeri. La rândul său, cotidianul ”The Guardian” şi-a cerut scuze colegilor de la ”The Sun” pentru că a relatat că publicaţia ar fi accesat ilegal date din dosarul medical al fiului premierului Gordon Brown, care suferă de o boală gravă. ”The Sun” a demonstrat că sursa informaţiilor sale despre fibroza chistică de care suferă Fraser Brown a fost tatăl unui alt copil suferind de aceeaşi boală, care a dorit astfel să atragă atenţia publicului. În SUA, FBI ar investiga acuzaţiile că tabloidul britanic a interceptat telefoanele victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001.