Stafilococul auriu este vinovat de producerea ultimului focar de toxiinfecţie alimentară de la Constanţa, de săptămâna trecută - şase oameni ajungând la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase cu greaţă, vărsături, dureri abdominale, scaune diareice acute - este concluzia anchetei epidemiologice a specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa. Toate cele şase persoane au incriminat alimentele (mezeluri şi brânză) ce au fost cumpărate de la magazinul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 53. Directorul executiv al DSPJ, dr. Constantin Dina, a explicat că „probele de laborator au arătat prezenţa stafilococului auriu pe mâinile manipulatorilor produselor alimentare, ei îmbolnăvindu-i, astfel, pe cei care au mâncat produsele alimentele infectate”. „Imediat ce vom avea trecute datele oficiale pe buletinele de analize, vom aplica sancţiunile, potrivit legii. Oamenii care au fost depistaţi cu probleme de sănătate vor fi scoşi din activitate, ei putând să revină la muncă doar după ce vor rezolva problema ivită”, a declarat dr. Dina. Este al doilea focar de toxiinfecţie alimentară semnalat de către medicii DSPJ, primul fiind la Eforie Sud. Atunci, 50 de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat la Restaurantul „Flacăra”.