Ross Burden, care a devenit celebru după ce a apărut în show-ul „MasterChef“ din Noua Zeelandă, a decedat la vârsta de 45 de ani, în urma unor complicaţii ce au apărut în timp ce făcea tratament împotriva leucemiei. Cunoscutul bucătar, care s-a născut în Noua Zeelandă şi a devenit celebru după ce a câştigat finala unei emisiuni gastronomice de la BBC, în anul 1993, a murit la Auckland City Hospital, pe 17 iulie. Sora sa, Kirsten Hughes, a spus că Ross Burden fusese diagnosticat cu o formă de leucemie, dar a murit în mod neaşteptat după ce a contractat o infecţie în timpul unei intervenţii chirurgicale de transplant de măduvă osoasă.
Ross Burden, un autodidact în cariera sa de chef, a apărut în programul „Ready Steady Cook“, de la BBC, împreună cu Ainsley Harriott, alături de care a scris câteva cărţi culinare de mare succes. În 2010, Ross Burden s-a întors în Noua Zeelandă pentru a face parte din juriul primului sezon al show-ului „MasterChef“. De-a lungul timpului, Ross Burden a gătit pentru numeroase personalităţi, printre care prinţesa Anne a Marii Britanii şi actriţa Joan Collins.