Starea maestrului Gheorghe Dinică, internat la Spitalul „Floreasca” din capitală, de 12 zile, înregistrează „o relativă ameliorare\", prognosticul rămânând, însă, rezervat, potrivit dr. Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al instituţiei. „Nu se poate evalua prognosticul în continuare, raportat la această ameliorare\", a adăugat dr. Opriţa.
Pe 30 octombrie, dr. Bogdan Opriţa a explicat că starea lui Gheorghe Dinică este extrem de gravă, infecţia cu stafilococ s-a răspândit în tot corpul, cauzând un şoc septic (insuficienţă circulatorie acută ca urmare a septicemiei), care a dus la multiple funcţionări defectuoase ale organelor. „Bronhopneumonia este o infecţie pulmonară severă. Stafilococul a fost depistat când pacientul a fost adus la spital. Acum există acest microb în plămâni, care a provocat această boală, iar infecţia s-a dus în tot sângele şi în tot corpul. Asta înseamnă şoc septic. Această infecţie a provocat multiple funcţionări defectuoase ale organelor. Maestrul este în stare extrem de gravă, ca urmare a şocului septic. Deocamdată, nu ne putem pronunţa, să spunem dacă starea sa evoluează spre bine sau spre rău\", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.
Actorul Gheorghe Dinică, internat de 12 zile la Spitalul de Urgenţă „Floreasca\", se află la terapie intensivă. Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat, conform unui comunicat al spitalului, cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe, insuficienţă cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienţă renală cronică acutizată, hemofiltrare continuă, insuficienţă respiratorie acută cu suport ventilator, disfuncţie digestivă cu ileus dinamic, disfuncţie hepatică cu sindrom de colestază, deficit sinteză hepatică, disfuncţie hematologică în remisie.
Absolvent în promoţia 1961 al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Gheorghe Dinică este considerat unul dintre cei mai valoroşi actori români, cu roluri în peste 60 de filme şi în piese montate pe majoritatea scenelor capitalei. Pentru prestaţiile sale cinematografice, artistul a fost distins cu nouă premii, printre care şi unul pentru întreaga carieră, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). În 1999, a fost recompensat şi cu Premiul de Excelenţă al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar anul trecut, a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC). Marele actor a cochetat şi cu muzica, înregistrând melodii de petrecere pe albume la care a colaborat cu bunii săi prieteni, Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.