O nouă propunere a Comisiei Europene riscă să inflameze iarăși spiritele în criza imigranților, după cea de... neuitat a cotelor obligatorii. În curând, statele UE ar putea fi sancţionate cu până la 250.000 de euro pentru fiecare imigrant pe care refuză să-l primească, potrivit noii propuneri a CE. Sancţiunile financiare impuse ţărilor membre fac parte din planul publicat miercuri de CE, privind gestionarea crizei migraţiei. Planul urmărește, potrivit CE, ca statele UE să împărtăşească responsabilităţile de gestionare a acestei crize, prin primirea de imigranţi pe teritoriile lor. În caz contrar, vor fi obligate să plătească anumite sancţiuni. Interesant de aflat ar fi unde se vor duce banii din aplicarea acestor sancțiuni! Potrivit unui document văzut de Associated Press, sancţiunile, numite mai... nevinovat ”contribuţii sociale”, ar putea ajunge la valoarea de 250.000 de euro pentru fiecare solicitant de azil pe care o ţară UE refuză să-l primească pe teritoriul său. Dar planul are nevoie de aprobare din partea statelor membre şi a Parlamentului European. Oricum, devine tot mai clar că, în criza imigranților, statele UE rămân și bătute, și cu banii luați.
Deocamdată, până la amendarea oficială a statelor UE, din cauza imigranților, politicianul german Lutz Bachmann, fondatorul mișcării de extremă dreapta Pegida, a primit o amendă de 9.600 de euro de la un tribunal din Dresda, sub acuzația de incitare la ură împotriva refugiaților, din cauza jignirilor pe care le-a adus acestora, notează ”Der Spiegel”. În septembrie 2015, Bachmann a postat pe pagina personală de Facebook mai multe mesaje islamofobe prin care cataloga refugiații drept ”vite”, ”gloată” și ”drojdia societății”. Fondatorul mișcării de extremă dreapta Pegida nu se află pentru prima oară în fața unei instanțe, acesta având mai multe condamnări pentru tâlhării, trafic de droguri și alte violențe.
CE a autorizat, miercuri, prelungirea controalelor pe segmente ale frontierelor Schengen în cinci state membre ale spaţiului european de circulaţie fără documente de identitate, decizia definitivă urmând să fie luată de ţările UE. Numeroase ţări au introdus controale la frontiere din cadrul Schengen în 2015, pe fondul crizei imigranţilor. Ţările care vor putea prelungi măsurile de control pe segmente din interiorul Spaţiului Schengen sunt Germania, Austria, Danemarca, Suedia şi Norvegia, a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie. Peste un milion de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au ajuns clandestin în UE, în anul 2015.
Citește și:
Ciprioții, fără vize în Turcia
Danemarca prelungeşte controalele la frontiera cu Germania
Ungaria bate cu pumnul în masa Germaniei
Germania ar putea reduce indemnizaţiile sociale pentru imigranţii din UE
Secretarul general al ONU a criticat măsurile antiimigrație aplicate în Europa
Austria ar putea construi un gard pe un segment al frontierei cu Italia
Norvegia le dă 3.200 de euro imigranţilor care acceptă repatrierea