Ştefan Bănică Jr. este aşteptat, la Constanţa, în prima parte a lunii februarie. Fanii de la malul mării care au fost dezamăgiţi că, anul trecut, artistul preferat nu i-a pus pe jar cu ritmurile rock’n roll, au posibilitatea să-l întâlnească pe îndrăgitul cântăreţ şi actor pe 15 februarie, de la ora 19.00, într-o ipostază neconformistă. Artistul se va prezenta în faţa publicului constănţean „Desculţ în parc”, chiar în toiul iernii. Ştefan Bănică Jr., prezent pentru prima dată pe scena Casei de Cultură din Constanţa, în calitate de actor şi regizor, va fi însoţit, la malul mării, de Mitică Popescu, Oana Ioachim, Ileana Cernat şi Bogdan Tudor.
Deşi, în trecut, a mai cochetat cu regia doar în show-uri TV de divertisment sau la concertele de Crăciun, Bănică Jr., convins că a ajuns la maturitatea artistică, a ales, în vara anului 2009, să regizeze spectacolul „Desculţ în parc”, de Neil Simon.
Comedia „Desculţ în parc” spune povestea a doi tineri proaspăt căsătoriţi, cu personalităţi puternice, care locuiesc într-o mansardă. Pe lângă marea iubire, problemele inerente vieţii de cuplu nu întârzie să apară. Viaţa celor doi este „condimentată” de părinţi sau de prietenii „binevoitori”. Apariţiile excentricului vecin Victor Velasco, interpretat de Mitică Popescu şi ale mamei soacre, Ethel Banks (Ileana Cernat), conferă dinamism şi culoare piesei.
Textul lui Neil Simon a fost ecranizat în 1967, cu Robert Redford şi Jane Fonda în rolurile principale. Dacă, odată cu „Desculţ în parc”, Bănică şi-a făcut debutul în regia de teatru, rolul tânărului căsătorit nu i-a fost deloc străin în momentul în care şi-a propus să pună în scenă acest spectacol. Ştefan Bănică a mai jucat rolul principal în piesa „Desculţ în parc” în 1996, în regia lui Dinu Manolache. Cu acest titlu a fost deschis repertoriul Teatrului „George Ciprian” din Buzău, înfiinţat de Paul Ioachim în urmă cu 14 ani. De aceea, actorul-regizor dedică acest spectacol memoriei lui Dinu Manolache şi Paul Ioachim - cel care a propus „Desculţ în parc” pentru prima dată în România.
Spectacolul se prezintă şi în „haine noi”, costumele fiind realizate de Adriana Popa, iar decorurile poartă semnătura lui Ştefan Caragiu. Prin realizarea acestui spectacol, Ştefan Bănică şi-a propus să binedispună publicul, care, „anemiat” de crizele politice, sociale şi economice, îşi va recăpăta pofta de viaţă, urmărind o comedie la care se râde cu lacrimi.
Biletele s-au pus deja în vânzare, la agenţia Casei de Cultură a Sindicatelor, la preţul de 60 şi 80 de lei, în funcţie de dispunerea locurilor în sală.