Aproape 900 de spectatori de toate vârstele l-au aplaudat, sâmbătă seară, pe cunoscutul solist Ştefan Bănică, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. Ca de fiecare dată, cântăreţul a impresionat printr-un show de excepţie care a constituit şi startul unui turneu naţional de promovare a celui de-al 13-lea album, intitulat „Super-Love”. Cu un aranjament tehnic de excepţie şi o orchestraţie pe măsură, publicul a putut savura, timp de o oră şi jumătate, un spectacol de cea mai bună calitate din toate punctele de vedere. Alături de piese mai vechi din bogatul său repertoriu cu care a reuşit să ridice publicul în picioare, cântăreţul a interpretat şi o parte din melodiile noii apariţii discografice. Unele dintre acestea au şi un puternic mesaj social influenţat de starea de fapt actuală. „Pentru toate vedetele de carton care apar pe bandă rulantă fără să spună absolut nimic”, acesta a cântat melodia „E beznă rău în capul tău”, iar reprezentaţia de la malul mării s-a încheiat cu piesa „E dreptul tău”. Protejat de numeroşi bodyguarzi, artistul a rămas după spectacol să se fotografieze cu fanii, în timp ce staff-ul său a plecat, în cea mai bună dispoziţie, direct de pe scenă, în clubul constănţean Doors, pentru a petrece pe muzica lui Berti Barbera şi Nicu Patoi. La întâlnirea cu presa locală, Ştefan Bănică nu şi-a ascuns revolta faţă de actuala stare de fapt din România:
Reporter (Rep.): Remarcile acide şi piesele cu caracter protestatar sunt evidente în show. De unde provin?
Ştefan Bănică (Ş.B.): Sunt destul de supărat pentru că sunt tată a doi copii. Mă uit cu groază la lucrurile pe care copiii noştri le văd şi cu care sunt „informaţi” zilnic! Am un principiu: nimic nu durează în timp... decât valorile reale. Ele se cern, iar timpul este singurul judecător. Dacă încă mai asculţi muzică sau te duci la spectacolele unui artist după 20 ani, înseamnă că acesta are ceva de spus. Este valabil şi pentru politică sau alte domenii.
Rep.: Ce ne puteţi spune despre piesa cu care aţi încheiat spectacolul?
Ş. B.: „E dreptul tău”, piesa pe care n-am ales-o deloc întâmplător la finalul concertului, întăreşte această stare de spirit. E dreptul şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi să vadă adevăratul potenţial al lucrurilor din jurul lui! Pentru că altfel ne va fi foarte greu, când copiii vor creşte şi vor apărea probleme de comunicare sau de anturaj. E un semnal de alarmă pe care îl trag prin muzica mea. Am mai făcut acest lucru în 2007 când am scris cântecul „Protest”, tot despre starea actuală a lucrurilor care se întâmplă în show-biz. Nu este o răutate, este o constatare: chiar dacă în protest se găsesc nişte nume, ele sunt de moment, ele doar caracterizează o categorie. Lucrul acesta trebuie spus, mai cu umor, mai direct. (va urma)