Stelian Ion: Ar fi păcat ca interceptările serviciilor să nu fie folosite în cazul unor infracţiuni grave

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stelian Ion: Ar fi păcat ca interceptările serviciilor să nu fie folosite în cazul unor infracţiuni grave

Politică 13 Ianuarie 2021 / 22:51 2187 accesări

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat că o comisie parlamentară va discuta situaţia referitoare la pensiile magistraţilor.

"Ştim că există nişte decizii - bune, rele - ale Curţii (Constituţionale - n.r.) de care trebuie să ţinem cont. Dacă vii cu ideea în care promovezi foarte clar că desfiinţezi total pensiile militarilor, magistraţilor, rişti foarte mult să pici la CCR, ceea ce s-a întâmplat. De asta aş vrea să nu venim cu astfel de variante, ci să fie variante discutate în prealabil şi cu cei la care se referă acele pensii speciale, de serviciu şi în urma acestor discuţii care se vor purta în Parlament să se ajungă la variante. În privinţa pensiilor magistraţilor, se va forma o comisie în Parlament şi acolo se va discuta şi această problemă", a declarat Stelian Ion la Antena 3.

Stelian Ion a mai afirmat că „ar fi păcat” ca interceptările făcute de serviciile de informaţii să nu fie folosite în situaţia unor infracţiuni de omor sau alte fapte grave:

„Rolul serviciilor de informaţii este unul aparte şi serviciile de informaţii nu fac anchete penale, nu desfăşoară anchete penale. În anumite situaţii, în care din cauza unui mandat de siguranţă naţională se surprind anumite infracţiuni, de regulă grave, putem să ne imaginăm că este vorba de omoruri sau de alte fapte de o asemenea gravitate. În astfel de situaţii, acele înregistrări, din punctul meu de vedere, ar fi păcat să nu fie folosite în procesul penal. Şi din punctul ăsta de vedere, eu consider că o modificare legislativă asemenea celei promovate şi care există acum la Senat sau altă modificare care ar viza Codul de procedură penală ar putea reglementa foarte bine acest aspect. Important este să avem în vedere ceea ce a spus Curtea Constituţională: să existe o procedură de contestare a acelor probe, să poată fi verificată legalitatea lor”.



12