Uleiul de rapiță este considerat unul din cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit, deoarece nu își pierdeproprietățile în contact cu focul?Bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6, dar și în grăsimi saturate, uleiul de rapițăajută la scăderea colesterolului rău din sânge, reduce inflamațiile și ajută la bunafuncționare a inimii și creierului.Totodată, studiile arată că acest tip de ulei reduce riscul apariției cancerului de colon.Deoarece conține acizi grași buni, el are un rol deosebit în buna funcționare acreierului. Astfel, previne depresiile, crizele de demență și chiar maladia Alzheimer. Dacă îl introduci în meniul tău, uleiul de rapiță previne formarea cheagurilor de sânge peartere, ceea ce înseamnă că diminuează riscul apariției anumitor boli cardiovasculare. Acest tip de ulei are nenumărate beneficii asupra pielii și părului. El luptă împotrivaridurilor și a acneei, protejează pielea de radicalii liberi, o hidratează intens șivindecă infecții, dar combate și căderea părului.