„Știi ce, o să-mi deschid o afacere în România!“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Granturi de 200.000 euro pentru IMM

„Știi ce, o să-mi deschid o afacere în România!“

Economie 05 Aprilie 2017 / 16:58 656 accesări
Ministrul Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu: „Programul Start-Up Nation va avea un impact real asupra omului de pe stradă. Îl va face să spună - știi ce, o să devin antreprenor!“

Ministrul Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu: „Programul Start-Up Nation va avea un impact real asupra omului de pe stradă. Îl va face să spună - știi ce, o să devin antreprenor!“

Programul Start-Up Nation a fost gândit să aibă un impact real asupra oricărui cetățean, nu doar asupra unor structuri vizate deja de alte programe, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu - „Sentimentul meu este că multe dintre programele de stat nu au reușit să treacă cu adevărat bariera, să penetreze dincolo de proximitatea administrației ministerului de resort sau de câteva medii asociative, și acolo doar la vârful lor, nici măcar spre beneficiul întregii piramide a unei asociații. Acum, Start-Up Nation vrea să aibă un impact real asupra omului de pe stradă. E nevoie de ceva, de acel mic imbold care te face să spui - știi ce, o să deschid o afacere, o să devin antreprenor!“. În opinia sa, noul program se caracterizează prin simplitate, ca să fie cât mai accesibil tuturor celor interesați să înceapă o afacere. El se va desfășura timp de patru ani și își propune finanțarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Astfel, ar putea fi create peste 20.000 de noi locuri de muncă în fiecare an. De notat că, pentru un grant de 100.000 lei, IMM-urile au obligația de a angaja minimum o persoană, iar pentru 200.000 lei - cel puțin două. Bugetul Start-Up Nation - România este de 400 milioane euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât și de la Uniunea Europeană. În același context, Petrescu a anunțat că legea prevenției va fi pusă în dezbatere publică până la 2 mai și că va avea ca efect îmbunătățirea colectării, nu reducerea ei - „Uneori sunt întrebat, și așa îmi dau seama unde este mentalul, dacă legea prevenției nu se bate cap în cap cu faptul că trebuie să colectăm mai mult la buget. Nu, nu are nicio legătură...“. Practic, dacă omul nu este amendat din prima pentru mici nereguli și primește un răgaz să-și repare deficiențele, începe să aibă încredere în stat. Ministrul a punctat că legea prevenției este doar o primă etapă dintr-un proces mai amplu de simplificare a legislației cu impact asupra mediului de afaceri.



12