În aceste momente are loc, la restaurantul Dorna din Mamaia, Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare, organizat de Asociația Litoral - Delta Dunării, restaurantul Dorna și Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism. La festival participă bucătari și maeștri bucătari de la ...
Persoanele din Constanța care iubesc peștele și fructele de mare sunt așteptate să participe săptămâna viitoare la un eveniment special. Asociaţia Litoral - Delta Dunării, împreună cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi restaurantul Dorna Mamaia, organizează ...
Astăzi vă propunem un aperitiv rapid și delicios - ardeii umpluți cu brânză proaspătă, mărar și boia. În prepararea lor avem nevoie de ardei grași de diferite culori și brânză moale. Spălăm ardeii, le facem dopuri pe care le îndepărtăm şi îi curăţăm de seminţe ...
Pentru că ne aflăm deja la jumătatea lui mai, iar cartofii noi au început să apară, vă propunem o rețetă de sezon. Este vorba de cartofi noi la cuptor cu mărar și rozmarin, foarte delicioși. Pentru a-i prepara, aveți nevoie de cartofi de mici dimensiuni, care se pot găti întregi sau tăiați ...
Dacă nu știți ce să mai pregătiți de mâncare, vă venim în ajutor cu o rețetă simplă și gustoasă pe care o puteți pregăti rapid. Pentru a pregăti chiftele de cartofi cu brânză aveți nevoie de 300 de grame de cartofi, 2 ouă, o lingură de brânză rasă, 2 linguri de făină ...
După mesele bogate din perioada Paștelui, încărcate de alimente diverse, dulciuri și mâncăruri grase, simțiți probabil nevoia de o perioadă de pauză. Vă prezentăm câteva idei de preparate pe care le puteți consuma după fripturi, drob, sarmale și cozonac. SALATĂ DE ...
Dacă ați vopsit prea multe ouă de Paște pe care nu le-ați consumat încă, iată câteva idei pentru a le refolosi în rețete savuroase. O idee potrivită pentru a folosi ouăle fierte o reprezintă sandvișurile. SANDVIȘURI Amestecă ouă fierte, țelină rasă, ceapă verde tocată ...
Un fresh de portocale se poate dovedi alegerea ideală atunci când avem nevoie de un suc care să ne potolească setea. Totodată, acest fresh are proprietăți energizante, și asta datorită portocalelor, care constituie o adevărată sursă de energie, vitamine și minerale pentru organism. Pentru a prepara ...
Sâmbătă, 30 aprilie, începând cu ora 15.00, are loc cea de-a doua ediție a Festivalului Sarmalelor, la restaurantul Nunta Zamfirei din Eforie Nord. Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). Duminică, 1 mai, începând cu ...
Românii care vor să aibă un Paște tradițional nu uită că, în ziua de Paște, de pe masă nu trebuie să lipsească o friptură de miel, o bucată de drob și un cozonac pufos și aromat. Vă prezentăm două rețete culinare vechi, preluate din ”Carte de bucătărie - 1.501 feluri de ...
Sărbătorile Pascale bat la ușă și gospodinele cele mai pricepute se pregătesc pentru cea mai mare provocare culinară: cozonacul! Pentru că nu toate femeile știu să pregătească cozonacul pufos și aromat, vă prezentăm o rețetă pentru începători, cu care să vă uimiți invitații de Paște ...
Duminică este sărbătoarea Floriilor, iar creștinii care postesc pot să consume în această zi preparate din pește pentru că este dezlegare. Vă prezentăm o rețetă culinară veche de aproape 100 de ani, care a fost publicată în seria ”Buna Menajeră - Carte de bucate, practică” ...
Țineți post și nu știți ce să mai gătiți în această perioadă? Vă prezentăm astăzi o rețetă ușor de pregătit, gustoasă și care vă va aminti de perioada copilăriei. Pentru a face acasă rețeta de tăiței cu nucă și mac aveți nevoie de 300 de grame de tăiței lați (tagliatelle), 150 de ...
Cu toate că este post, puteți pregăti în această perioadă numeroase rețete gustoase de mâncăruri și chiar deserturi reușite. Poate printre cele mai apreciate și ușor de pregătit deserturi, clătitele cu gemuri de fructe pot să vă îndulcească și să vă facă mai ușoare zilele de ...
În perioada 6 -10 aprilie, Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate şi Educaţie, în colaborare cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, se alătură campaniei lansate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vă oferă informaţii cu privire la 4 elemente de bază ale unui stil de ...
Un desert care reușește să cucerească orice amator de dulciuri, cupcakes sau brioșele au devenit extrem de populare. Pufoase și aromate și cu glazurile colorate și gustoase, brioșele sunt ușor de pregătit acasă în diferite combinații. Vă prezentăm astăzi o rețetă de brioșe cu bezea, dulceață ...
Dacă vă e poftă de o porție de cannelloni la fel ca în Italia, atunci vă propunem o rețetă gustoasă cu carne tocată și brânzeturi. Este nevoie de o cutie de cannelloni, 500 gr de carne tocată, 100 gr de parmezan, 100 gr de brânză brie, doi căței de usturoi, o ceapă mică, 3-4 linguri ...
E primăvară, iar spanac proaspăt găsim mai peste tot, în toate piețele. Tocmai de aceea vă recomandăm o rețetă de salată, fără să preparăm termic spanacul, care în acest fel își păstrează toate proprietățile nutritive. Pentru a prepara salata, avem nevoie de 100 g de spanac crud ...
Pentru că verdețurile de sezon au apărut pe piață, vă prezentăm astăzi o rețetă de ruladă de spanac și leurdă cu brânză de vaci, care este simplu de preparat, săracă în grăsimi și bogată în vitamine, care se poate consuma la micul dejun sau ca aperitiv. Pentru a pregăti această ...
Dacă vă doriți să mâncați ceva ușor, sănătos, gustos și de post, puteți încerca următoarea rețetă de salată cu orez. Pentru a o pregăti, aveți nevoie de 200 de grame de orez (de preferat un amestec de orez basmati, prefiert, cu orez roșu și orez sălbatic), o conservă de legume (amestec ...