Catolicii sărbătoresc Paștele, prilej de imensă bucurie spirituală, dar și de amintiri cu cei plecați dintre noi. Se cuvine astfel să amintim de un mare om și suflet trecut la cele sfinte, fostul Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea. Ca orice om, Sfântul Părinte avea și el o... slăbiciune. Nimic de ...
Pentru că pe 25 martie creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire, iar cei care postesc au dezlegare la pește, vă prezentăm astăzi o rețetă cu pește care poate fi pregătită cu ușurință și este gustoasă și aspectuoasă. Pentru a pregăti macrou la cuptor cu sos de roșii, aveți nevoie de 1 ...
Tiramisu este un desert foarte popular, extrem de gustos și fin și care poate să vă îndulcească zilele. De origine italiană, tiramisu este un desert ușor de pregătit. Pentru a face acasă această rețetă, aveți nevoie de 500 de grame de brânză mascarpone, 400 de grame de pișcoturi, 4 ...
Probabil, cartofii prăjiți sunt preferații multor români și nu numai, însă cei care sunt atenți la alimentele pe care le consumă încearcă să-i mănânce cât mai puțin sau i-au scos cu totul din alimentație. Pentru aceștia prezentăm astăzi o rețetă de cartofi crocanți ...
Dacă ați mâncat pollo parmigiana la restaurant, dar nu aveați până acum idee cum se prepară, vă propunem o rețetă care cu siguranță vă va încânta simțurile. Pentru a prepara pollo parmigiana avem nevoie de un piept de pui, două ouă, sare, piper, pesmet, făină, cașcaval sau ...
Creștinii ortodocșii au intrat în această săptămână în Postul Paștelui, așa că vă prezentăm o rețetă de paste care pot fi consumate în această perioadă. Pastele cu ardei în trei culori se pregătesc rapid, sunt aromate și gustoase și pot fi consumate cu succes ca ...
Dacă ești amator de salate, probabil că ai încercat până acum mai multe sortimente de uleiuri aromate cumpărate din supermarketuri. Totuși, ai putea să îți pregătești și acasă uleiurile de măsline cu aromele preferate, folosind doar câteva ingrediente simple. Poți să îți ...
Dacă tot a venit primăvara, îți propunem o rețetă de salată cu ingrediente de sezon, plină de vitamine. Pentru realizarea ei ai nevoie de frunze de mentă, o salată verde, o legătură de ridichi, un castravete, două legături de ceapă verde, 250 de grame de brânză dulce, o linguriță de ...
Deserturile cu ciocolată sunt preferatele tuturor și pot înveseli orice zi mai dificilă. Vă prezentăm astăzi o rețetă gustoasă, aromată, pufoasă și plină de ciocolată, ideală pentru iubitorii de unt de arahide, în care nu veți folosi nici măcar o lingură de făină, preluată de pe ...
Celebrul salam de Sibiu, vechi de peste 100 de ani, a fost înregistrat ca produs de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), după ce în „Jurnalul Oficial al Uniunii Europene“ a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare al Comisiei Europene din data de 9 februarie, informează ...
Dacă ai cumpărat avocado și nu știi ce poți prepara din el, ar fi bine să știi că una din cele mai simple și sănătoase rețete este cea de guacamole. Pentru această rețetă ai nevoie în primul rând de un fruct avocado moale și copt. El se taie în jumătate, iar cu o lingură se ia ...
Vă prezentăm astăzi o rețetă cu portocale ușor de realizat și care vă va încânta cu siguranță. Rețeta de dulceață de portocale bucăți face parte din ”Carte de bucătărie - 1501 feluri de mâncări”, publicată în 1935, cu o prefață de Constantin Bacalbașa. Pentru ...
Dacă vă e poftă de un desert și gustos, și aspectuos, puteți încerca această rețetă de chec la metru, prezentată pe site-ul antena3.ro. Pentru checuri aveți nevoie de 6 ouă, 300 grame de zahăr, 200 grame de făină, 30 ml de ulei, o linguriță de praf de copt, o lingură de suc de portocale, 4 - 5 ...
Pentru mulți români, tortul kranț este considerat unul dintre deserturile copilăriei. Vă prezentăm astăzi o rețetă clasică de tort kranț, care se pregătește foarte ușor și poate să vă îndulcească ziua și să vă ducă cu gândul la copilărie. Pentru blat, aveți nevoie de 8 ouă ...
Dacă, de obicei, somonul este pregătit la grătar sau la cuptor, vă propunem o rețetă de supă cremă de somon afumat, aromată și hrănitoare. Pentru a o pregăti, aveți nevoie de 300 de grame de somon afumat, două cepe medii, un morcov, un ardei gras mic, 5 căni sau 1,25 litri de apă, piper, sare și ...
Dacă sunteți amator al bucătăriei grecești, cu siguranță ați mâncat măcar o dată tzatziki. Folosit ca sos sau salată, preparatul cu specific grecesc este foarte ușor și răcoros, așa că este preferat ca garnitură pentru fripturi sau la souvlaki. Vă prezentăm astăzi o rețetă ușoară pentru a ...
Poate una din gustările preferate ale celor mici și ale celor mari, vă prezentăm astăzi o rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată aromați care pot fi consumați oricând ca o gustare dulce și se pot păstra fragezi mai bine de o săptămână dacă sunt ținuți în cutii închise ...
Chiar dacă pare greu de crezut, în special pentru că la ora actuală cei mai mari consumatori sunt americani, prima variantă de ketchup, fără delicioasele roșii în compoziție, își are originea în China medievală. În Evul Mediu era un amestec pe bază de pește fermentat în ...
Dacă sunteți printre cei care ar mânca pizza cu orice ocazie, rețeta de astăzi vă va convinge că o puteți pregăti rapid, mai ușor decât v-ați fi închipuit. Vă prezentăm o rețetă de pizza la tigaie, foarte utilă dacă nu aveți un cuptor funcțional, mai ales dacă vă doriți să vă ...
Dacă vreți să mâncați ceva rapid și consistent de dimineață sau chiar și la prânz, puteți să încercați această rețetă de frittata, o rețetă soră a omletei. Vă prezentăm astăzi rețetă de frittata cu șuncă și legume congelate, însă pentru a pregăti această rețetă ...